Читај ми!

Партизан славио у дербију

Рукометаши Партизана победили су у хали на Бањици екипу Црвене звезде са 25:23 (13:11) у дерби утакмици 23. кола Суперлиге Србије. Црно-бели су овом победом направили велики корак ка освајању титуле првака државе, пошто има шест бодова више и утакмицу мање од "вечитог" ривала, а до краја првенства остало је још седам кола.

Најефикаснији играч на утакмици био је капитен Црвене звезде Срђан Тривунџа са девет голова, док су најбољи стрелци Партизана били Ненад Максић и Иван Димитријевић са по пет погодака.

Партизан је добро почео утакмицу и за три и по минута дошао до убедљиве предности од 3:0. Недуго затим црно-бели су стигли и до 5:1, а потом је Црвена звезда полако почела да хвата "прикључак". Успели су изабраници Игора Бутулије да смање на 6:4 голом Марка Ристића. Након тога Партизан је поново појачао ритам и у 20. минуту успео да дође до највеће предности од 11:6.

Уследио је пад у игри црно-белих, који су у једном тренутку имали два играча мање на терену, што је Црвена звезда искористила и стигла до изједначења 11:11. Ипак, завршница полувремена припала је Партизану који је головима Милоша Костадиновића и Немање Илића на одмор отишао са вођством 13:11.

Партизан је до три гола вишка дошао у 37. минуту, када је на семафору стајало 16:13, а црвено-бели су неколико минута касније одговорили и приближили се на 19:18. Црно-бели нису, међутим, дозволили "вечитом" ривалу да изједначи, а када је у 54. минуту Бранко Радановић повисио на 23:20 чинило се да ће Партизан рутински привести утакмицу крају.

Захваљујући одличним одбранама голмана Бојана Љубишића црвено-бели су се поново резултатски вратили у меч, а минут пре краја Тривунџа је смањио на 24:23. Следећи напад Партизан није искористио, а потом су црвено-бели имали лопту и играча више због искључења Ивана Димитријевића. Звезда није искористила напад, лопту је изгубио Зеленовић, а Партизан је у контранападу, 10-ак секунди пре краја постигао гол преко Милоша Костадиновића и потврдио победу у "вечитом дербију" - 25:23.

Утакмица, коју су обележиле и честе расправе тренера Црвене звезде Игора Бутулије са судијама, протекла је без инцидената пред око 1.500 навијача на Бањици.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару