Читај ми!

Одлучујући дерби

Након кошаркашког и фудбалског на реду је рукометни вечити дерби. Мотив – ко ће бити шампион Србије. Иако у различитом расположењу дочекују дерби тренери рукометаша Партизана и Звезде Александар Брковић и Игор Бутулија највљују велику борбу и тријумф. Ко ће у томе успети? Меч се игра у суботу од 18.00 часова уз директан пренос на нашем Другом програму.

Партизан је осокољен тријумфом у Атини и пласманом у полуфинале Челинџ купа. Звезда има великих проблема, одузета су јој два бода због финансијских порблема, жалба је уложена. То је осамосталило црно-беле на челу табеле са велика 4 бода предности. Дерби одлучујује да ли црвено-бели остају у трци.

"Тај меч је за нас као финале плеј-офа. Не обазиремо са на проблеме које има Звезда, а познато је да је рањени лав најопаснији. Не уљуљкујемо се ни бодовном предношћу коју имамо. Верујем у победу која би нас приближила освајању титуле првака", рекао је Брковић на конференцији за новинаре у Београду.

Партизан тренутно заузима прво место на табели Суперлиге са четири бода више од Црвене звезде. Руководство лиге недавно је Звезди одузело два бода због финансијских дуговања појединим играчима, а црвено-бели су поднели жалбу на ову одлуку.

"Губи се смисао дербија ако остане ова одлука о одузимању два бода и првенство није регуларно... Без обзира на нашу жалбу, ова утакмица одлучује доста тога", казао је Бутулија.

"Партизан је фаворит из много разлога и ако нас у суботу победе на терену, ја ћу им честитати", додао је он.

Тренер Партизана Брковић рекао је да екипа није уморна од великог броја утакмица у протеклом периоду. Црно-бели су недавно у Атини савладали АЕК у четвртфиналу Челинџ купа, а играче и руководство умало су линчовали навијачи грчке екипе по завршетку дуела.

"Уморни онолико колико смо били и пре утакмице у Атини. Нема алибија и оправдање за период који је пред нама", казао је он. Пласман Партизана у полуфинале Челинџ купа прокоментарисао је и тренер "вечитог" ривала Бутулија.

"Партизан није уморан и то је екипа која има квалитет за дуеле са много јачим ривалима. Ипак, јавност треба да зна да у Европи нико не поштује Челинџ куп", казао је Бутулија алудирајући на чињеницу да клубови из најјачих европских лига не учествују у Челинџ купу.

Његов колега из Партизана Брковић одговорио је да је циљ црно-белих да ускоро заиграју и у најквалитетнијем такмичењу у Европи, Лиги шампиона.
"Ми се боримо и трудимо да победимо у свим утакмицама. Тренутно смо на том нивоу да можемо да играмо Челинџ куп, а циљ нам је да једног дана играмо Лигу шампиона", рекао је Брковић.

Голман Партизана Никола Џамић рекао је очекује неизвесну и тешку утакмицу."У дербију се увек игра са много жара и борбе. Морамо велику жељу за победом да пренесемо на терен да победимо и направимо корак ка освајању титуле", навео је он.

Капитен Црвене звезде Срђан Тривунџа рекао је да ће екипа пружити максимум, без обзира на проблеме ван терена. "Даћемо све од себе на терену, што смо показали и у неколико претходних утакмица. Вечити дерби биће велики мотив за нас, поготово за млађе играче", закључио је Тривунџа.

Утакмица 23. кола Суперлиге Србије Партизан-Црвена звезда игра се у суботу од 18 сати у хали на Бањици. Директан пренос је на Другом програму РТС-а. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару