Гркиње неће са Мекедонкама

Рукометашице грчког Ариона одбиле су да играју прву утакмицу осмине финала Челенџ купа против македонског Жито Прилепа у Лехову пошто се на дресовима гостију налази спорни грб са 16 сунчевих зракова.

Управа грчког представника добила је препоруку Рукометне федерације Грчке да не игра утакмицу са гошћама из Прилепа, па је меч отказан.

О резултату неодигране утакмице одлучивачхе у Бечу чланови Такмичарске комисије Европске рукоменте федерације.

Прошле године грчки клуб Мегас Александрос одбио је, такође, да игра против Жито Прилепа због истих разлога, а тај меч регистрован је службеним резултатом 10:0 у корист екипе из "Марковог града".

Грци спорни грб, који се налазио на првој застави наших бивших сународника по стицању независности 1992. године, називају "звезда из Вергине", а Македонци "звезда из Кутлеша". Под великим притиском из Атине Македонци су морали да промене заставу и грб са симболима Филипа Другог, оца Алескандра Великог.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи