Србија победила Аргентину

Мушка рукометна репрезентација Србије савладала је селекцију Аргентине са 26:25 (15:13), у последњем колу друге групе друге фазе такмичења на првенству света у Шведској. У четвртак, "oрлови" играју са Норвешком у утакмици за 9. место на шампионату.

Tим резултатом, Србија је заузела претпоследње место у групи испред Аргентине, а иза Данске, Шведске, Хрватске и Пољске. Рукометаши Србије састају се у четвртак са репрезентативцима Норвешке у утакмици за 9. место на шампионату.

У мечу са Аргентином, екипа Србије показала је све слабости из претходних утакмица. Дозволила је противнику да преузме иницијативу и на крају не нарочито убедљивом игром освојила два бода. 

Меч је почео као што се очекивало против аутсајдера на Светском првенству. Лаганим вођством Србије од 7:4. У 25. минуту било је 14:10, али су Аргентинци до одмора успели да смање предност на два гола (15:13).

У другом полувремену рукометаши Србије нису постигли гол седам минута, па је Аргентина успела да поведе са 17:16 у 36. минуту. Србија је поново изједначила. Mеђутим, упорни Jужноамериканци преокренули су резултат на 21:19 и учинили завршницу меча интересантном.

У 59. минуту, Момир Илић постигао је 26. гол за репрезентацију Србије, а Фредерико Фернандез из пенала поставио коначан резултат - 26:25. Аргентинци су имали и 30 секунди за последњи напад, које нису искористили.

Наредни меч Србија игра у четвртак, у Кристијанстаду, у 20.30, са селекцијом Норвешке.

Дворана - "Фарс оф фроста спарбанкен Арена"; гледалаца - 1000; судије: Гепел и Хелбиг (обојица из Немачке); искључења: Србија 10, Аргентина 2 минута; седмерци: Србија 7 (4), Аргентина 4 (4).

Србија: Шешум 1, Вујин 5, Никчевић 2, Ћурковић, Тоскић 2, Станић (6 одбрана), Илић 6, Бојиновић, Марковић, Марјанац (7 одбрана), Продановић 5, Стојковић 1, Рнић, Виловски, Вучковић 2, Станковић 2.

Аргентина: Шулц (16 обрана), Фернандез 5, Пизаро 1, С. Симонет 3, Портела 1, Д. Симонет 3, Коговшек 5, Канепа 1, Куерин 1, Вијера 2, Феро, Гарсија, Фернандез, Видал 1, Кароу 2, Мигуелес.

Хрватска - Пољска 28:24
Данска - Шведска 26:23

Табела:
Данска 10
Шведска 6
Хрватска 5
Пољска 4
Србија 3
Аргентина 2

Немачка - Норвешка 25:35
Шпанија - Мађарска 30:24

Табела:
Шпанија 9
Француска 7
Исланд 4
Мађарска 4
Норвешка 2
Немачка 2

За седмо место:
Пољска - Мађарска
За пето место:
Исланд - Хрватска

Број коментара 32

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи