Тешка победа рукометаша

Утакмице првог кола шампионата света за рукометаше, које се од 13. до 30. јануара одржава у Шведској, протекле су јуче без већих изненађења, а највише се на старту намучила селекција Србије, која је једва победила Алжир у Ц групи.

Изабраници селектора Веселина Вуковића доживели су несхватљив пад у последњих 15 минута, али су, захваљујући прибраности голмана Дарка Станића и добрим реакцијама два крила и пивотмена - Рајка Продановића, Добривоја Марковића и Растка Стојковића - успели да упишу прве бодове на Мондијалу.

Упорне "пустињске лисице" пружиле су првог такмичарског дана највише од свих афричких екипа, али све што су вечерас урадили опасни нападач Месуд Беркус и другови није било довољно ни за нерешени резултат.

Најзанимљивији меч у Ц групи одиграли су Хрвати и Румуни. Иако је селектор наших бивших сународника Славко Голужа био приморан да због бројних повреда у многоме измени састав за планетарну смотру, Хрватска је савладала Румунију са 27:21.

Румуни су две трећине утакмице били потпуно равноправни ривал, на полувремену чак и водили са два гола разлике, али су у финишу посустали па је њихова борбеност остала ненаградјена.

Данска је забележила убедљив тријумф против тоталних аутсајдера Аустралијанаца декласиравши их са 47:12.

У А групи, коју је већина новинара због квалитета ривала прозвала "групом смрти", фаворити су забележили победе. Француска је декласирала Тунис, Немачка је била боља од Египта, а Шпанија није имала никаквих проблема против слабашног Бахренина.

У Б групи очекивало да Мађарска има потенцијала да одигра изједначени меч са Исландом, али су ветерани са крајњег севера Европе још једном потврдили класу и победили наше северне суседе са 32:26.

Норвешка и Аустрија су одрадиле посао према плану и савладале Јапан, односно Бразил па је већ после првог кола извесно да ће и ово првенство протећи у знаку Европљана.

У Д групи Шведска је још јуче победила Чиле, а Пољска се прилично намучила у дуелу са Словачком. Бодови су у неизвесном окршају, ипак, припали много квалитенијим Пољацима који су победили јужне комшије са 35:33.

Једини реми видјен је у окршају по правили врло непредвидивих екипа - Јужне Кореје и Аргентине. Чини се да коначни резултат тог меча (25:25) не одговара ни једнима у ни другима пошто им драстично смањује шансе у борби за освајање трећег места које обезбедјује пласман у други круг.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи