Почиње борба за рукометни трон

Француска је досад држала рукометни престо освојен пре две године у Хрватској, а за 17 дана биће познато име новог светског шампиона. У Шведској је почело 22. Светско првенство у рукомету, на којем ће се такмичити 24 репезентације. Србија се налази у групи Ц и први меч игра у петак против Алжира.

Борба за рукометни трон почела је у Шведској, која је домаћин 22. Светског првенства у том спорту. Битку за новог првака водиће 24 екипе,међу којима ће бити и репрезентација Србије.

Титулу светског првака брани Француска, која је пре две године, у Загребу, победом над Хрватском у финалу, засела на светски врх. Те две репрезентације, заједно са Шведском, и ове године биће највећи фаворити за освајање злата.

Осим њих, репрезентације Данске, Пољске и Шпаније покушаће да се домогну светског трона. Запажен резултат покушаће да направе поједине репрезентације са севера афричког континента, пре свега Тунис и Египат, док су екипе које долазе са осталих континената аутсајдери, који, ипак, могу да помрсе рачуне фаворитима.

Репрезентација Србије шансу да освоје једну од медаља, вребаће из другог плана. Време је да се посрнули српски рукомет врати на стазе старе славе, а многи виде шампионат у Шведској као идеалну прилику за то.

Изабраници Веселина Вуковића налазе се у групи Ц са Аустралијом, Хрватском, Данском и Румунијом и Алжиром, против кога у петак играју први меч на турниру.

Све екипе подељене су у четири групе по шест екипа. По три првопласиране репрезентације из сваке групе оформиће нове две групе од по шест тимова. По две првопласиране екипе из новооформљених група одлазе у полуфинале.

Мечеви ће се играти у осам шведских градова, док ће финални меч бити на програму 30. јануара, у Малмеу.

Први меч на шампионату на програму је у четвртак, у 20.15, а домаћин, Шведска, играће против аутсајдера Чилеа. Србија први меч игра у петак против Алжира.

Мечеве репрезентације Србије на Светском првенству можете директно пратити на програмима Радио-телевизије Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи