Победа за срећан пут

Припреме су готове, најбољи рукометаши Србије савладали су на Бањици у последњој припремној утамици пред старт Светског првенства селекцију Аустрије са 39:27 (23:11). Најефикаснији међу "Орловима" био је Марко Вујин са девет погодака.

Светско првенство почиње у четвртак, а наша репрезентација први меч игра у петак, 14. јануара против селекције Алжира.

У последњој провери пред полазак на Светско првенство, најбољи српски рукометаши су одличном игром високо поразили Аустрију 39:27 (23:11). Изабраници селектора Веселина Вуковића, пружили су врхунску партију и од самог старта, дали до знања реномираном противнику, да нема превелике шансе за позитиван резултат. Одличном одбраном 5-1, као и високом реализацијом у нападу, српски рукометаши су увећавали предност из минута у минут.

Вујин, Марковић, Продановић, Шешум, настављају у високом ритму за великих 17:5 у 21. минуту. Са високом предношћу, долази и до малог опуштања, па у последњих девет минута првоог дела аустријанци смањују високо вођство Србије .

Друго полувреме је селектор Вуковић искористио да испроба све варијанте напада и одбране. То је узроковало мирну утакмицу са пуно голова на обе стране, без резултатских промена. На крају, 39:27 за лепу увертиру онога што нас чека од 14. јануара и меча са Алжиром у Малмеу.

Србија:  Марјанац четири одбране, Прибак 2/3, Шешум 7/10, Вујин 9(2)/13, Никчевић 0/1, Ћурковић 1/1, Тоскић 5/5, Станић девет одбрана и седмерац, Илић 3/3, Марковић 4/5, Пејановић осам одбрана, Продановић 3/4, Стојковић 3/3, Рнић 0/2, Виловски, Вучковић 0/2, Митровић, Станковић 2/4.
Аустрија: Бауер три одбране, Фулзер 1/4, Каинмилер 0/1, Божовић 3/7, Вос 2/3, Абадир 0/1,  Мајер 2/4, Мариновић шест одбрана, Силађи 4/11, Пош 2/2, Влчински 2/2, Јохум 0/3, Фриде 2/5, Шлингер 6/9, Вагесрајтер, Вебер 3/6.

Србија је у припремном периоду победила Аустрију, Бих и Русију док је оба пораза претрпела од селекције Туниса.

Светска кућа рукомета додатно је подгрејала атмосферу пред старт шампионата повећавши наградни на до сада рекордних 450.000 швајцараца. Шампиону ће припасти 200.000, другопаласирани ће добити 150.000, трећи 75.000, четврти 25.000.

Титулу на Светском првенству брани селекција Француске.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи