Нови пораз рукометашица

Женска рукометна репрезентација Србије изгубила је у Алборгу од селекције Шпаније са 26:23 (14:9), у другом колу А групе Првенства Европе.

То је други пораз Србије у Групи А, а прва победа Шпаније. У другу фазу ће три екипе из групе, а изабранице Душка Милића су последње, без бодова.

У следећем колу репрезентација Србије игра против Румуније.

У екипи Србије Сања Дамњановић и Андреа Лекић постигле су по пет голова.

 

Репрезентација Србије је на почетку утакмице повела голом Биљане Балаћ, али су Шпањолке брзо успоставиле контролу и полако увећавале предност. Прво је Карла Алберто са два везана гола донела Шпанији предност од 8:4, после лоше игре Србије са играчем више, да би после два везана гола Нере Пене, "црвена фурија" у 24. минуту повела са шест голова предности (11:5).

Србија је у завршници успела да искористи лошу игру Шпаније, која осам минута није постигла гол, и углавном захваљујући Дамњановићевој смањи на 11:9. Међутим, Шпањолке су, после грешака рукометашица Србије, до краја полувремена вратиле велику предност (14:9).

Пет голова предности на почетку другог дела игре Шпанији је донела Кармен Мартин, али су изабранице Душка Милића серијом од 3:0 успеле да се примакну на 12:15.

После много боље игре у нападу Србија је преко расположене Дамњановић у 38. минуту дошла на 14:16, а голом Јелене Нишавић стигла и на гол заостатка (17:18). Али, Шпањолке су поправиле игру и уз одличне одбране Кристине Гонзалес спречиле преокрет и поново стекле предност (22:18).

Србија је у 52. минуту поново дошла на гол заостатка (21:22), али је Шпанија одбила и те нападе и остварила прву победу на турниру.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи