Српкиње отпутовале на ЕУРО 2010

Рукометашице Србије отпутовале су на Европско првенство у Данску и Норвешку са циљем да прођу барем до друге фазе такмичења. Србија ће у првој фази играти у Групи А са Данском, Шпанијом и Румунијом.

"Циљ је да дамо све од себе, да будемо храбри, борбени и паметни", рекао је на данашњој конференцији за новинаре селектор Душко Милић.

Србија ће у првој фази играти у Групи А са Данском, Шпанијом и Румунијом, коју Милић види као једног од фаворита за златну медаљу.

 

Данска је пре само нешто више од 10 дана играла са Србијом на турниру Моберлинген куп у Норвешкој када је победила са убедљивих 34:21. Милић је, ипак, оценио да је то био само лош дан његове екипе.

"Врло нам је био користан тај турнир. Видели смо на чему треба да радимо. Видели смо и шта значи један лош дан, али сам у каснијем поразу од Норвешке видео и колико можемо. Ту мислим на друго полувреме које смо решили у своју корист", навео је Милић.

"Често цурама кажем: 'Верујте у себе, барем онолико колико ја верујем у вас'. Чини ми се да некад превише респектујемо јаке селекције", додао је селектор.

Оптимистикиње су и рукометашице Андреа Лекић и Сања Дамњановић.

"Драго ми је што коначно крећемо. Могу да обећам само да ћемо се борити до последњег минута", казала је Дамњановићева.

"Свесни смо шта нас очекује и верујте да само ми знамо колико желимо да избегнемо повратак кући после само пет дана, као што је било на прошлом турниру", додала је Лекићева подсетивши да се Србија пре две године из Македоније вратила са три пораза.

Екипа је у међувремену доста измењена.

"Отишло је доста добрих играчица, али смо ми које смо остале доста искусније и зрелије, а надам се и да ће нам се овај пут срећа осмехнути. Мада, њу треба и дозвати", навела је Лекићева, док је Сања Дамњановић убеђена да је екипа сада боља него 2008. године.

"Екипа смо у успону и верујем за нијансу бољи него што смо били у Македонији", истакла је Сања Дамњановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи