Ниш дао гаранције

Градоначелник Ниша Милош Симоновић рекао је да је тај град дао гаранције да ће реконструисана хала Чаир задовољити све услове за организацију утакмица рукометног Европског првенства 2012.

"Град Ниш даје чврсте гаранције да ће реконструисана хала Чаир задовољити услове за организацију првенства Европе", рекао је Симоновић на конференцији за новинаре.

Он је казао да је покренута иницијатива да Влада Србије гарантује за све градове да ће хале бити завршене до септембра 2011. године, а да ће техничка комисија ЕХФ-а током новембра обићи све градове који ће бити домаћин европског такмичења у рукомету.

Симоновић је навео да је са министарком спорта Снежаном Самарџић Марковић договорио да град до 4. новембра проследи организационом одбору пројекат реконструкције хале Чаир како би до 8. новембра заједно са Београдом и Новим Садом који такође морају да реконструишу своје хале, све било прослеђено Међународној рукометној федерацији.

"Град Ниш биће домаћин једне од квалификационих група за европско првенство у рукомету 2012. године и утакмице ће бити игране у реконструисаној хали Чаир", рекао је Симоновић.

Реаговање нишког градоначелника уследило је након информација да је Нишу одузето домаћинство за једну од квалификационих група за европско првенство због тога што није започео изградњу нове хале за такмичење.

Симоновић је због тога у отвореном писму позвао министарку спорта и председника Управног одбора Рукометног савеза Србије Велимира

Марјановића да у интересу спорта превазиђу све неспоразуме око организације Европског првенства у рукомету 2012. године.

"Некоректно је да се судбина шампионата Европе у рукомету 2012. године везује за град Ниш и за изградњу нове дворане", рекао је Симоновић.

Он је казао да је град Ниш урадио све што је тражило министарства омладине и спорта у рукометни савез Србије око изградње нове хале али да град нема средстава да сам финансира инвестицију вредну 12 милиона евра.

"Велика је одговорност на онима који су требали да обезбеде новац", рекао је Симоновић али није прецизирао о коме се ради већ је казао да су то они "који су преговарали, а нису имали гаранције да ће се обезбедити новац за изградњу хале".

"Првенство Европе је добио Рукометни савез уз гаранције министасртва спорта и омладине и то су адресе где треба разговарати о финансијским средстсвима за изградњу нове хале", рекао је Симоновић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи