У Србији добра воља за организацију СП 2013.

Председник Светске рукометне федерације (ИХФ) Хасан Мустафа изјавио је да у Србији постоји добра воља да се организује Светско првенство 2013. године за рукометашице, али да не би желео унапред да говори о томе ко ће бити домаћин.

Председник ИХФ-а, који је у дводневној посети Београду, истакао је да је Министарству омладине и спорта и Олимписком комитету Србије разговарао о организацији Светског првенства 2013. године за рукометашице.

"Постоји заједнички осећај и врло лепо одзив. Не бих желео унапред да говорим... Одлука ће бити донета 2. октобра ове године", рекао је Мустафа на конференцији за новинаре.

"Србија је за ИХФ веома важна држава. Последњих година немате резултате као раније. Разговарали смо у Министарству омладине и спорта и у Олимпијском комитету Србије и надам се да ћемо остварити заједнички циљ - подићи рукомет на виши ниво", рекао је Мустафа.

Председник Такмичарске комисије ИХФ-а Леон Калин додао је да је уверен да ће Србија добити организацију СП 2013.

"На томе треба сви заједно да радимо. Долазак председника ИХФ-а Хасана Мустафе значи да имамо симпатија за то", рекао је Калин.

Долазак председника ИХФ у Београд била је прилика да уручи Светлани Китић награду за најбољу играчицу свих времена. Он је Китићевој предао пехар и значку, а она је узвратила мајицом на којој је њена слика и натпис "Цеца Китић".

Мустафа је, уручујући признање, прокоментарисао да није знао да је она бака.

"Заиста сам пресрећна. Ово признање мени много значи, али значи и нашој земљи, Београду и женском рукомету код нас. Ову награду поклањам мојим родитељима, мами, тати и мојој деци, јер су ме највише подржали за ово што сам ја сада. Велико хвала", рекла је Китићева.

Она се захвалила пријатељима које није видела годинама и који су дошли да са њом поделе радост.

"Надам се да ће ово признање постаћи девојчице да се баве рукометом. Наравно, подржавам кандидатуру Србије за Светско првенаство 2013. године", рекла је Китићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи