Турнир градова на Бањици

У Београду ће предстројећег викенда бити одржан традиционални, шести по реду, рукометни Међународни турнир градова, на коме учествују девојчице и дечаци рођени 1994. године из Темишвара, Љубљане, Подгорице, Бањалуке, Ниша, Новог Сада и Београда.

Све утакмице биће одигране у реновираној хали Спортског центра Вождовац на Бањици, а како је данас на конференцији за штампу у Скупштини града Београда рекао председник Рукометног савеза Београда Петар Ерор, први пут учествоваће пет екипа девојчица.

"Ово није само нова победа рукомета у Београду, већ и велика позитивна енергија коју ће та младост однети у своје градове, причајући о својим утисцима о Београду и Србији", рекао је Ерор.

Подршку турниру дали су заменик градског секретара за спорт и омладину Немања Радовић и председник ''Тофеја Београда'' Драгољуб Пеурача, који је нагласио да се ради о највећој промоцији спорта за младе у главном граду.

Према речима генералног секретара Рукометног савеза Београда Светозара Станковића, предстојећи турир је велики успех београдског рукомета, јер ће у наш главни град доћи селекције девет градова у којима ће бити више од 180 младих такмичара. То ће бити прва увертира пропаганде рукомета уочи Првенства Европе које ће 2012. бити одржано у Србији.

"Поред наше дугорочне акције за младе ''Има и једна лопта за тебе'' и ове манифестације, иначе јединствене у овом делу Европе, планирамо да репрезентацију Београда у наредном периоду шаљемо на сва такмичења широм континента, како бисмо популарисали Првенство Европе", рекао је Станковић.

Турнир ће бити игран по лига систему да би млади рукометаши могли да одиграју што више утакмица и тако више времена проведу у заједничкој радости спорта и дружења.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи