"Орлови" победили Чехе

Најбољи рукометаши Србије савладали су селекцију Чешке са 27:23 у првој утакмици баража за одлазак на Светско првенство у Шведској 2011. Реванш се игра следеће суботе у Плзену.

Да ли ће четири гола предности бити довољно, видећемо за седам дана у Плзену. Изабраници Веселина Вуковића извојевали су победу над фаворизованим Чесима. Ношени фантастичним навијањем Нишлија, у дворани Чаир.   

Јака репрезентација Чешке сматрана је фаворитом у овом мечу, али наши момци се нису уплашили. Предност је била и већа, међутим, искусни Чеси успели су у финишу сусрета да смање разлику на пристојних четири гола разлике.

Репрезентација Србије дошла је до важне победе бољом игром у првом полувремену. Са новим селектором Веселином Вуковићем екипа је показала да може да игра снажну одбрану, са којом је у целом првом полувремену заустављала најбољег чешког играча Филипа Јиху, што је и утицало на високу предност у том делу меча.

У наставку, због велике врућине у хали "Чаир" дошло је до пада у игри, када су противници успели да смање разлику, али не и да искористе све грешке домаће репрезентације.

У тиму Србије одлично су бранили Дарко Станић, до повреде у 24. минуту, и Димитрије Пејановић у наставку меча. Веома добро је одиграо дебитант у репрезентацији Милутин Драгићевић на месту пивотмена, као и Момир Рнић, који је постигао важне голове у другом полувремену.

Реванш меч играће се наредног викенда у Плзену.

Селектор Веселин Вуковић је честитао играчима на победи, оствареној у једној невероватно врелој дворани.

"У тренуцима када смо били уморни допустили смо велики пад концентрације. Моја је идеја била да одиграмо што дуже 6:0 одбрану. Тамо ће бити много тешко. Можда и боље што је овако да уђемо мање безбрижни. Знате шта је спорт, не можемо одавде рећи да ли ћемо проћи", рекао је Вуковић на конференцији за новинаре.

Он је додао да екипа "неће плакати", него стегнути зубе колико је потребно и оценио да је важно да се труде, како би свима могли да погледају у очи.

Репрезентативац Жарко Шешум истакао је да је победа у Нишу веома важна.

"Сигурно остаје жал што није била већа разлика. Има још 60 минута у Чешкој и верујем да можемо доста боље да играмо. Имали смо пад у другом полувремену, можда због врућине, можда због других ствари, то ћемо тек да видимо. Верујем у пролаз на Светско првенство", рекао је Шешум.

Селектор Чешке Карел Липтак истакао је да је Србија заслужено победила.

"Нисмо играли у темпу као на прошлом Европском првенству. Имали смо много техничких грешака и у првом полувремену смо примили пуно брзих голова. Имали смо лошу реализацију свих 60 минута. На крају можемо да будемо задовољни резултатом", рекао је Липтак.

Репрезентативац Чешке Карел Ноцар честитао је такође Србији на победи.

"Радујем се реваншу у мом родном граду, одакле је шест наших репрезентативаца. Надам се да ћемо имати подршку публике", рекао је Ноцар.

Дворана: Чаир, гледалаца: 2.500. Судије: Абрахамсен и Кристијансен (Норвешка). Седмерци: Србија 2(2), 6(1). Искључења: Србија осам, Чешка шест минута.

Србија: Станић, Драгићевић 4, Шешум 8, Вујин 2, Никчевић 4, Стојковић, Бојиновић 1, Пејановић, Рнић 6, Виловски, Вучковић, Митровић, Станковић 1, Милосављевић 1.

Чешка: Ноцар, Витек 2, Врани 1, Кубеш, Јиха 4, Филип 3, Собол 1, Слаби, Хорак 3, Мраз 2, Јуричек 3, Стехлик, Мотл, Скленак 2, Стохл.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи