Партизан блиста и у Европи, црно-бели у трећој рунди ЕХФ купа

Рукометаши Партизана пласирали су се у трећу рунду ЕХФ купа. Црно-бели су у Луксембургу савладали Бершем резултатом 27:22 у реванш сусрету друге рунде овог такмичења.

После тријумфа над Бершемом у Београду у првом мечу друге рунде ЕХФ купа, Партизан је победом потврдио пласман у наредну рунду такмичења.

Црно-бели су добро започели реванш дуел у Луксембургу, играли су дисциплиновано у дефанзиви и веома једноставно су решавали акције у нападу. У једном моменту створили су предност од шест голова предности - 13:7, али нису успели да ту разлику одрже до краја полувремена. Те је на крају првих 30 минута игре било 14:10 у корист српског тима.

У наставку меча, Бершем је неколико пута био надомак нерешеног резултата, али Партизан је преломио серијом голова за предност од 21:17. До краја меча, није било већих осцилација у игри црно-белих, те су упркос великој предности стеченој у Београду, играли на победу, без калкулисања.

Најефикаснији у редовима Партизана били су Немања Јовић и Лазар Анђелковић са по пет голова. У пораженом тиму истакао се Јан Хофман са шест погодака.

Остали српски клубови у ЕХФ купу, Металопластика и панчевачки Динамо, окончали су такмичење у другој рунди. Металопластика је одиграла реми са Крком 28:28 у другом мечу, али је због претходног пораза у Шапцу са 32:30, остала без даљег надметања.

Динамо је у првом мечу поражен од Бешикташа са 34:27, а у другом је на свом терену победио са 26:22, што није било довољно да настави такмичење.

У трећој рунди ЕХФ купа учествују 32 екипе. Прве утакмице се одржавају 23. и 24. новембра, док се реванш мечеви играју седам дана касније. Жреб ће бити обављен 29. октобра.

понедељак, 28. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи