Ђорђић потписао за Партизан и наставио породичну традицију

Доскорашњи рукометаш Војводине Петар Ђорђић постао је нови играч Партизана. Црно-бели су саопштили да су са Ђорђићем договорили сарадњу до јуна 2026. године.

Ђорђић потписао за Партизан и наставио породичну традицију Ђорђић потписао за Партизан и наставио породичну традицију

Партизан је обезбедио велико појачање за наставак сезоне, у коју је ушао са великим амбицијама. У првих шест кола Суперлиге Србије црно-бели имају максималан учинак, а победом против Бершема наговестили су и конкурентност у европском ЕХФ купу.

Петар Ђорђић игра на позицији левог бека, а у каријери је наступао за Вецлар, Фленсбург, са којим је 2012. године освојио Куп победника Купова, Хамбург, Мешков Брест и Бенфику.

Са лисабонским клубом освојио је ЕХФ Лигу Европе 2022. године, а те сезоне проглашен је за најбољег стрелца такмичења са 133 постигнута гола.

Ђорђић је и дугогодишњи српски репрезентативац. Освојио је и злато са националним тимом на Медитеранским играма у Пескари 2009. године.

По завршетку Европског првенства 2024. у Немачкој прошлог јануара, Ђорђић се вратио у српски рукомет појачавши Војводину, са којом је освојио титулу шампиона државе и Суперкуп Србије.

Са колена на колено

Петар Ђорђић је доласком међу црно-беле наставио породичну традицију јер је његов отац Зоран некадашњи голман Партизана. Посебно се истиче његов допринос освајању прве титуле првака државе 1993. године.

"Драго ми је што сам постао играч Партизана, клуба који расте и има високе амбиције. Поред тог професионалног аспекта, постоје и емоције које пратим из породице. Кроз маглу памтим татино освајање титуле 1993. године, био сам јако мали, али ми је причао да сам у то време био маскота тима. Као спортиста тежим ка највишим циљевима и надам се да ћу бити добро појачање. Бићу један од најстаријих у екипи, тако да тек сад схватам како време брзо пролази", рекао је Ђорђоћ млађи за сајт Партизана.

Ђорђић је у Партизан дошао из редова највећег ривала - новосадске Војводине. Каже да се са претходним клубом растао пре било какве опције да обуче црно-бели дрес.

"Стварно је неочекивано све ово што се издешавало. Дошао сам у Војводину после Европског првенства и био врло мотивисан. Бележили смо добре резултате, освојили титулу, ове сезоне играли добро у Лиги Европе, али неке ствари нису биле онакве какве сам их замишљао. Не бих јавно причао о томе, овако је најбоље, да и Војводина и ја идемо својим путем. Понуда из Партизана је дошла тек након што је мој растанак са Војводином био озваничен и то ми је јако битно да нагласим. И клубу и бившим саиграчима желим све најбоље, осим против нас", рекао је Ђорђић.

Жеља да остане у Србији и да породица не трпи због каријере била је мотив више да потпише уговор са црно-белима.

"Размишљао сам чак и да завршим каријеру. Породица ми је на првом месту и желим да ми деца одрастају овде, да не мењају школу. Имао сам друге понуде, али се онда отворила прилика да заиграм за Партизан. Имао сам одличан разговор са људима из клуба, потом и са тренером Ђорђем Ћирковићем и било ми је важно да чујем његово мишљење. Ако те тренер хоће и позитиван је према твом доласку, онда вреди нешто градити. Сматрам да још увек могу много да допринесем и надам се да ћемо као тим испунити све што се од нас очекује", закључио је Ђорђић.

Наредни дуел Партизан ће одиграти 26. октобра у Луксембургу против Бершема у ЕХФ купу.

субота, 26. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи