Читај ми!

Рукометаши Олборга и Барселоне у финалу Лиге шампиона

Рукометаши Олборга и Барселоне играће финале Лиге шампиона. Олборг је у полуфиналу савладао прошлогодишњег шампиона тим Магдебурга - 28:26, а Барселона је била убедљива против Кила 30:18.

Рукометаши Олброга су успели да након неизвесне завршнице обезбеде финале Лиге шампиона.

Најефикаснији у победничкој екипи био је Мадс Хангард са осам погодака, Себастијан Бартхолд је додао шест док су Микел Хансен и Томас Арнолдсен постигли по пет. У немачкој екипи се истакао Омар Инги Магнусон са 10 голова, док су Феликс Клар и Матиса Муше додали по четири.

Одлучујући моменат на мечу догодио се у 58. минуту када је Никлас Ландин направио одбрану, а саиграчи су искористили наредни напад и стигли до два гола пренодсти на око педесетак секунди до краја. Магдебург је пришао на гол заостатка, али је дански тим искористио последњи напад и стигао до великог финала.

Барселона рутински до краја

Рукометаши Барселоне рутински су изашли на крај с немачким Килом у полуфиналу Лиге шампиона.

Најбољи играч Барселоне био је Мелвин Ричардсон са пет голова, док су га са по четири гола пратили Блаж Јанц, Ајтор Арињо и Петар Цикуша. У тиму Кила истакао се Домагој Дувњак са четири гола, а по три су додали Никлас Екберг и Харалд Реинкинд.

Рукометаши Барселоне ће играти за 12. титулу шампиона Европе, а Олборг је до сада само једном играо финале и био поражен управо од Барсе.

Финале је на програму 9. јуна од 18.00 у немачком Килу, а три сата раније Магдебург и Кил играће за треће место.

петак, 21. јун 2024.
34° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије