Читај ми!

Ђоковић на опроштају Карабатића од ПСЖ-а

Прослављени рукометаш Никола Карабатић одиграо је последњи меч у дресу ПСЖ-а, а на опроштају био је и најбољи тенисер света Новак Ђоковић.

Пари Сен Жермен је у пуном "Берсију", пред око 14.000 навијача тријумфовао против Екс ан Прованса 39:36 у 30. колу, последњем у шампионату Француске. На опроштају Николе Карабатића ПСЖ је победом обезбедио 11. титулу првака државе у историји, а 10. узастопну.

Утакмици је присуствовао и најбољи тенисер свих времена, Новак Ђоковић. Уочи почетка дуела Ђоковић и Карабатић су се срдачно поздравили. Поред Новака, Никола се поздравио и са Драганом Младеновићем, олимпијским рукометним шампионом из 1984. године и његовом ћерком Кристином, тенисерком.

Карабатић је освојио 69. трофеј у каријери, а уз то са селекцијом Француске је три пута био олимпијски, по четири пута европски и светски првак.

Поред репрезентативних медаља, Карабатић је три пута са три различита клуба (Кил, Барселона, Монпеље) освајао Лигу шампиона.

Карабатић је рођен 1984. године у Нишу, а каријеру започео у Железничару. Прве професионалне рукометне кораке направио је у Монпељеу, а онда је каријеру наставио у немачком Килу, да би се опет вратио у Монпеље. Рукометаш је наступао и за Екс ан Прованс, Барселону и ПСЖ.

На предстојећим Олимпијским играма Француска брани злато, а Карабатић је најавио да ће му то бити последњи турнир у каријери.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије