Читај ми!

Пешмалбек: Шпанија је апсолутни фаворит, али имамо шансе

Рукометни репрезентативац Србије Драган Пешмалберк рекао је пред бараж мечеве за пласман на Светско првенство да је Шпанија апсолутни фаворит али да верује да "орлови" имају шансу да изненаде "фурију"

Изабраници Бориса Ројевића окупили се у Спортском центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови.

Екипа ће у недељу отпутовати у португалски град Порто, одакле ће у Лалин, градић у шпанској покрајини Галицији.

У Лалину ће се у среду од 21 час играти први меч баража, док је реванш заказан за недељу, 12. мај, од 17 часова у новосадском "Спенсу".

Светско првенство одржава се следеће године од 14. јануара до 2. фебруара у Хрватској, Норвешкој и Данској. Пешмалбек је свестан против каквог ривала игра Србија. Шпанија је на претходна два Светска првенства освајала бронзане медаље, а актуелни је вицешампион Европе. На полседњим Олимпијским играма у Токију освојила је бронзу.

"Увек је велики изазов играти са једном од најбољих екипа на свету, биће добро за нас да после одличне провере у марту у Пољској одемо и корак даље. Иако је Шпанија апсолутни фаворит, јако су квалитетна екипа, мислим да и ми имамо шансу да уз борбу, храброст и мало среће прођемо даље", рекао је Пешмалбек за сајт Рукометног савеза Србије. 

Додао је да је стручни штаб предвођен селектором Ројевићем направио план.

"На нама играчима је да покушамо да тај план спроведемо у дело. Такође, Шпанија ће бити под великим притиском, с обзиром на изузетно лош резултат на Европском првенству и то би требало да искористимо. Идемо у Шпанију да покушамо да одиграмо што боље и да се у другом мечу пред нашом публиком покажемо у најбољем светлу", рекао је пивотмен српског тима.

Расположен је у базу српске репрезентације стигао и Лазар Кукић, 29-годишњи средњи бек. Кукић је изборио је пласман на Фајнал фор ЕХФ Лиге Европе са Динамом из Букурешта, а пошто је мартовску акцију пропустио због ситне повреде, сад је поново на располагању селектору Ројевићу.

"Очекује нас једна изванредна екипа, има и неколико повратника у њихов састав, ради се о искусним играчима и сигурно да нас очекују две тешке утакмице. Од њих су увек велика очекивања и притисак ће бити на њиховој страни, а ми ћемо као и увек уз добар амбијент и атмосферу међу нама покушати да што боље спремимо утакмицу и даћемо последњи атом снаге да најпре остваримо добар резултат у Шпанији а потом и да у Новом Саду пред пуним трибинама донесемо радост нашим навијачима, да срушимо велике Шпанце", оптимистичан је Кукић. 

Рукометаш румунског Динама истиче да је било проблема са повредама појединих играча али да то неће покварити атмосферу у екипи. 

"Иако смо се и пре окупљања сусрели са проблемима са повредама, надам се да ће момци који су дошли бити максимално спремни и да ћемо заједно одрадити добрих неколико заједничких тренинга. Једва чекамо да изађемо на терен, да се боримо и направимо добар резултат који ће нам бити ветар у леђа за нови циклус и искорак репрезентације ка бољим резултатима на великим такмичењима”, закључио је српски рукометаш.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара