Читај ми!

Селектор Ђерона скратио списак рукометаша за Европско првенство у Немачкој

Селектор мушке рукометне репрезентације Србије Антонио Ђерона скратио је шири списак и саопштио имена 20 играча од којих ће 18 путовати на Европско првенство у Немачкој.

Мушка репрезентација Србије улази у завршну фазу припрема за предстојеће Европско првенство у рукомету.

Орлови ће тренирати у Спортском центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови све до поласка на међународни припремни турнир у Грањолерс првих дана 2024. године.

Најбољи српски рукометаши ће одатле право пут Минхена, који ће бити база Групе Ц. Ривали најбољим српским рукометашима биће Исланд, Мађарска и Црна Гора.

Селектор Србије Антонио Ђерона скратио је првобитни шири списак од 35 кандидата на потенцијалних 20, док ће финални избор саопштити пред пут у Шпанију.

На списку су остали:

Голмани: Дејан Милосављев, Владимир Цупара, Милан Бомаштар

Лева крила: Немања Илић, Вања Илић

Десна крила: Богдан Радивојевић, Вукашин Воркапић

Пивоти: Мијајло Марсенић, Драган Пешмалбек, Лука Роган

Бекови: Лазар Кукућ, Илија Абутовић, Марко Милосављевић, Петар Ђорђић, Урош Борзаш, Милош Кос, Миљан Пушица, Милош Орбовић, Предраг Вејин, Урош Којадиновић

Европско првенство почиње 10. јануара следеће године, а домаћин турнира је Немачка.

Ђерона: Чека нас две недеље посвећеног рада

Шпански стручњак на челу српског стручног штаба оптимистично улази у шампионат који би могао бити круна ове генерације српских рукометаша.

"Ово је 20 играча од којих ћемо за Минхен изабрати 18 који ће чинити тим Србије на Европском првенству. Чека нас две недеље посвећеног рада уз врло важан турниру у Шпанији. Три утакмице нас терају да поделимо минутажу на све играче и тако припремамо комплетан ростер. Сви ће имати могућност да покажу на који начин може на њих да се рачуна на самом првенству", каже Ђерона.

Истиче да првенство у Немачкој води у квалификације за Олимпијске игре и каже да је то примарни циљ.

"Знамо да ће бити јако тешко, као и да неки млади играчи попут Стефана Додића, Јовице Николића, Милана Милића и Николе Зечевића због повреда неће моћи да буду део екипе", напоменуо је Ђерона.

Каже да су се Милош Кос, Урош Којадиновић и Лука Роган изборили за своју прилику и да ће сигурно бити од велике помоћи.

"Радује и на ком нивоу игра Миљан Пушица јер нам то даје више опција и у одбрани и у нападу. Међутим, окосница екипе су момци који ако буду здрави изнеће највећи терет", нагласио је селектор Србије.

недеља, 26. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије