Читај ми!

Ђирона: Нисмо имали прави став, извињавам се навијачима

Селектор рукометне репрезентације Србије Тони Ђирона изјавио је да је недопустиво да после победе "орлова" у Новом Саду над Норвешком екипа у Бергену одигра лош меч.

Рукометаши Србије поражени су у гостима од Норвешке 35:25 у мечу четвртог кола Групе 2 квалификација за Европско првенство, које ће бити одржано наредне године.

"Нисмо имали прави став данас, нисмо били довољно фокусирани. Ово је био потпуно другачији меч у односу на Нови Сад. Превише је емоција било у четвртак, припремао сам момке на потуно другачији меч данас, али смо нажалост одиграли вероватно и најлошију утакмицу од како сам преузео екипу. Осим дебитантског наступа Николе Зечевића, готово да нема позитивних елемената на које бих се осврнуо. Недопустиво је да после онакве победе одиграмо овако у реваншу и овом приликом се извињавам свим српским навијачима", рекао је Ђирона.

Србија и Норвешка након четири одиграна кола имају исти број бодова, по шест, док су Словачка и Финска на трећој, односно четвртој позицији са два бода.

"Покушаћемо да анализирамо овај меч и извучемо поуке за наредне утакмице у квалификацијама. За пет недеља ћемо поново бити на окупу и надам се да ћемо на на утакмицама са Финском и Словачком обезбедити карту за Европско првенство", додао је селектор Србије.

Капитен рукометне репрезентације Србије Мијајло Марсенић честитао је селекцији Норвешке на победи. 

"Није био наш дан. Ми смо направили превише грешака, нисмо били на свом нивоу, а селекције попут Норвешке то знају да искористе. Нисмо могли да им парирамо када је трчање у питању у првом полувремену. Побољшали смо игру на почетку првог полувремена, али је опет уследио пад и нисмо имали снаге за преокрет. Надам се да је свима јасно да овакве утакмице не смеју више да нам се дешавају, без обзира на квалитет противника. Иако смо изгубили са 10 разлика, ово није права слива Србије. Сигуран сам да ћемо спремнији, паметнији и одлучнији доћи на следеће окупљање и обезбедити пласман за шампионат Европе", закључио је Марсенић. 

До краја квалификација Србија ће одиграти још два меча.

"Орлови" 27. априла гостују у Финској, док ће три дана након тог меча, дочекати Словачку.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво