Читај ми!

Милосављевић: Имамо одговорност да се покажемо у што бољем светлу на Светском првенству

Члан стручног штаба репрезентације Србије Жикица Милосављевић изјавио је да национални тим има одговорност према рукомету у нашој земљи да се покаже у најбољем светлу на Светском првенству, које ће 11. до 29. јануара бити одржано у Шведској и Пољској.

Србија ће на Светском првенству играти у Катовицама против Алжира, Катара и Немачка. Наша селекција ће први меч одиграти у петак од 20:30 против Алжира.

"Идемо корак по корак, али гледамо више и даље циљеве! То је начин да приступимо свакој утакмици на јединствен и посебан начин. Тако смо их припремали и тако их представљамо играчима. Ипак, то не значи да анализа потенцијалних противника у другом кругу већ сада није направљена јер када крене првенство, времена је јако мало, а наша је обавеза да ништа не препустимо случају", рекао је Милосављевић.

Он је истакао да наша селекција има довољно времена да се припреми за први меч на СП.

"Користимо последње тренутке да тренинзи буду усмерени на тактичку припрему, на упознавање са објектима, атмосфером. Важно је да осетимо дворану и да 'дотерамо' форму да почетак буде на прави начин. Прве утакмице на првенству су јако тешке, ја то најбоље знам! Без обзира на то ко вам је противник, сигуран сам да трема постоји, али ћемо је искористити да нам буде ветар у леђа", додао је некадашњи српски рукометаш.

Милосављевић је додао да су припремне утакмице са Шведском доста значиле српским рукометашима на пољу самопоуздања и позитивног уласка у такмичарски ритам.

"Ако хоћемо да се приближимо светском врху, морамо да играмо са најбољима и у односу на њих правимо стратегију, тактику и сагледамо где смо. Резултат који смо остварили је нешто што није дошло од пре месец дана. То је нешто што градимо од када је дошао Тони Ђерона. Створила се реална основа за нека очекивања. Међутим, ефекат на самопоуздање је примаран, док је стручном штабу омогућено да сагледа шта је још потребно да урадимо да ово постане стандард", објаснио је Милосављевић.

Он је рекао да би наши рукометаши требало да остану на земљи после тријумфа против Шведске, која је актуелни европски шампион.

"Познавајући наш народ и играјући много првенстава и таквих утакмица, морао сам да реагујем у једном тренутку што и јесте моја улога у овом тиму да њима кажем да оно што је до сада било изненађење, сада постаје нормално. Такви противници као што су Француска, Словенија, Шведска се побеђују, али у томе треба остати сведен, миран, чврсто на земљи", истакао је Милосављевић.

Он је навео да су српски рукометаши свесни своје одговорности уочи старта СП.

"Неће бити ни мало лако играти једно велико такмичење, али мислим да су играчи свесни своје одговорности. Рукометна јавност и јавност у Србији уопште с правом верују у ову генерацију која постепено стасава у екипу спремну за велика дела. Једино што је за реализацију тога потребно време", рекао је члан стручног штаба српске репрезентације.

Милосављевић је изјавио да транзиција од десног крила до тренера поред терена није била лака.

"Сваки пут када одем на тренинг и када их видим у тој дивној атмосфери пожелим да сам и даље на терену са њима!

Најсвежији пример за то је утакмица против Шведске. Мислим да сам их само једном победио у каријери, у борби за медаљу 1996. После тога сам сваки пут од Швеђана изгубио и било је дивно гледати момке како остварују тај добар резултат.

Сада је улога мало другачија, сада је на мени да њихове специфичности усмерим да буду за добробит тима, али од момака добијам максимално поштовање, али оно што је најбитније јесте да га на највећем могућем нивоу пружају један другом", закључио је Милосављевић.

четвртак, 04. јул 2024.
18° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару