Читај ми!

РСС: Лазар Кукић и Катарина Бојичић најбољи у 2022. години

Рукометни савез Србије обележио је протеклу годину организујући посебним свечаним окупљањем под називом ”Година за медаљу” на коме су додељене награде најбољим појединцима и екипама, а и исказана захвалност за подршку сталним партнерима. Посебно је истакнуто да су младе селекције освојиле три медаље и потврдиле да су добар основ за још бољу будућност.

Рукометаш Динама из Букурешта Лазар Кукић проглашен је за најбољег српског играча у овој години у традиционалном избору РСС.

"Ова награда за мене представља велику част. Пре свега потврда мог досадашњег рада и нивоа који сам достигао, али се на томе нећу зауставити. Као и сви моји саиграчи, сваки лични успех бих заменио медаљом са репрезентацијом. Даћемо све од себе да обрадујемо љубитеље рукомета у Србији. За крај бих се захвалио РСС и председници Милени Делић за сву подршку и услове које имамо за припреме, а који су сваке године све бољи", рекао је Кукић, пренео је званични сајт РСС.

За српску рукометашицу године изабрана је Катарина Бојичић.

"Захвална сам пре свега својим саиграчицама, али и свима који су заслужни да вечерас будем овде. Награда за мене представља мотивацију и потрудићу се да ово буде само прва у низу. Ипак, моја највећа жеља је да као репрезентација освајамо трофеје и на позитиван начин представљамо српски женски рукомет", поручила је рукометашица Јагодине

Најбољи тренер у 2022. години је селектор јуниорске репрезентације Србије Ђорђе Теодоровић.

"Јако ми је тешко да сакријем емоције како због овог догађаја тако и када се сетим свега што је ова сјајна група момака учинила. Одувек сам своје тренерске снове и амбиције везивао за медаљу са репрезентативном селекцијом и то се ове године и остварило", рекао је Теодоровић.

Медаље за остварење у овој години добиле су и женска и мушка репрезентација, које су наступале на Медитеранским играма, а предводили су их селектори најјачих селекција Урош Брегар и Антонио Ђерона.

У појединачној конкуренцији награђени су најперспективнији млади играчи, Наташа Ћетковић у женској, односно Стефан Додић у мушкој конкуренцији.

"Моје лично мишљење је да је иза нас заиста успешна година. Три медаље нису мала ствар и изузетно смо поносни на њих, поготово што су то медаље млађих селекција што је залог за будућност", изјавила је Милена Делић.

Мушка репрезентација Србије ће у јануару играти на Светском првенству.

"Верујем у њихове могућности, мислим да могу да нас обрадују. Група јесте тешка, али победе над противницима као што су Немачка и Катар нису немогуће. Може се играти и са противницима из групе са којом се укрштамо. Од изузетног значај би био пролазак у четвртфинале и место које води у квалификације за Олимпијске игре", закључила је Милена Делић.

четвртак, 04. јул 2024.
17° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару