Читај ми!

Рукометаши почели припреме за Светско првенство

Рукометаши Србије под селекторском палицом Тонија Ђироне окупили су се у Старој Пазови како би започели завршни део припрема за шампионат света који се одржава од 11. до 29. јануара у Пољској и Шведској.

Окупљањем у Старој Пазови мушка национална рукометна селекција Србије започела је завршни део припрема за Светско првенство.

У центар Фудбалског савеза Србије стигла је већина рукометаша, као и стручни штаб на челу са Тонијем Ђироном, док ће се накнадно прикључити играчи који наступају у немачкој Бундеслиги.

Окупио је Ђерона 20 играча на први део завршних припрема, а то су голмани: Владимир Цупара, Тодор Јандрић и Милан Бомаштар; крила: Вања Илић, Немања Илић, Богдан Радивојевић и Вукашин Воркапић; бекови: Илија Абутовић, Петар Ђорђић, Урош Борзаш, Марко Милосављевић, Лазар Kукић, Алекса Kолаковић, Стефан Додић, Милош Орбовић, Предраг Вејин, Милан Милић и пивоти Лука Роган, Драган Пешмалбек и Иван Поповић. 

"Прву недељу ћемо искористити да видимо у каквом су стању играчи, неке да одморимо, друге да тестирамо. Сви жељно ишчекујемо овај турнир у нади да ћемо бити у бољем здравственом стању него на Европском шампионату. Ови момци када су здрави могу да победе било кога и зато је приоритет да сви буду што спремнији. Не оптерећујемо се резултатом, али је циљ искористити оно што Светско првенство пружа, а то је прилика да се обезбеде квалификације за Олимпијске игре", рекао је селектор Ђирона.

Милош Орбовић истакао је добру атмосферу у екипи због које је једва чекао да дође на окупљање.

"Феноменалан је осећај! Убеђен сам да свако од нас једна чека да дође овде, да се дружимо, да играмо и представљамо нашу земљу, јер од тога нема ништа лепше. Клупски и репрезентативни рукомет се не могу поредити, колико год да смо уморни, за Србију увек има снаге и жеље", истакао је Орбовић.

Десно крило репрезентације, један од најискуснијих, Богдан Радивојевић, иако долази после напорног првог дела сезоне наглашава да за дрес Србије никада не фали мотива.

"Незахвално је причати о потенцијалним резултатима већ сада, али сви имамо највише амбиције и циљеве. Лично, све своја постигнућа бих мењао за медаљу са репрезентацијом! Надамо се најбољем, све је на нама, на томе да се што боље припремимо, останемо здрави и дамо све од себе", нагласио је Радивојевић.

Последњу проверу пред пут у Пољску рукометиши имају 5. јануара, када ће Србија одмерити снаге у две утакмице са селекцијом Шведске, другим домаћином турнира.

четвртак, 04. јул 2024.
17° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару