Читај ми!

Ђерона: Дуели са Чешком ће бити корисни за припреме

Селектор рукометаша Србије Тони Ђерона рекао је да ће предстојеће утакмице против Чешке бити корисне за припрему дуела баража који их очекају у априлу.

Рукометаши Србије окупили су се у мартовској ЕХФ недељи националних тимова, током које ће тренирати у Крагујевцу, а затим следи пут у Жубри на две пријатељске утакмице са репрезентацијом Чешке 18. и 19. марта.

"Морали смо да мењамо планове за март и нађемо новог противника за пријатељске мечеве јер претходно заказане утакмице са Русијом нису могле да се одиграју. Имали смо среће да се пружила прилика за две провере са Чешком. На Европском првенству, иако нису били у главној фази такмичења, приказали су добре игре. Играли су нерешено са Шведском, изгубили малом разликом од Шпаније и победили Босну и Херцеговину", рекао је Ђерона за сајт РСС.

Изабраницима Тонија Ђероне ово ће бити контролне провере пред бараж мечеве за пласман на Светско првенство, у којима ће се Србија у априлу састати са победником двомеча између Италије и Словеније.

"Чешка је променила селектора, што доноси нову енергију екипи и мислим да ће то бити веома интересантна екипа и веома корисна за припрему мечева који нас чекају у априлу", закључио је Ђерона.

Ђорђић и Илић: Чешка ће бити одличан тест за нас

"Једва сам чекао да се окупимо и да кренемо у нову причу после свега оног што нас је снашло у јануару", рекао је рукометаш Србије Петар Ђорђић.

"Чекају нас важне квалификационе утакмице у априлу, највероватније против Словеније. Ових седам дана за припреме нам је битно, као и две провере у Чешкој, да се поново вратимо ономе што смо радили у децембру и јануару. Чешка је на последња два, три такмичења показала да је добра репрезентација и биће то одличан тест за нас. Надам се да ћемо у Чешку отићи у пуном саставу и у пуној снази па да видимо где смо", рекао је Петар Ђорђић.

"Планови се мењају из дана у дан, као што смо имали прилику да видимо", изјавио је играч Вања Илић.

"Мислим да смо на крају изабрали праву опцију за нас да се спремимо за април и за квалификације за Светско првенство. Као и сваки пут, искористићемо да се уиграмо што боље и искористити ових недељу дана на најбољи могући начин. Свака утакмица нам веома значи. Чешка је добра селекција, мислим да ћемо током ове две припремне утакмице имати прилике да исправимо неке ствари са Европског првенства и овим утакмицама ћемо приступити као да су квалификационе, а не припремне", истакао је Илић.  

четвртак, 04. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару