Читај ми!

Брегар: Поносан сам на игре репрезентације Србије

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Урош Брегар истакао да је поносан на игру тима пошто је селекција завршила учешће на Светском првенству у Шпанији са четири победе и два пораза. Посебно је нагласио да је значајно што је у националном тиму било неколико нових, младих играчица које су обогатиле своје играчко искуство.

Селектор рукометашица је истакао да су одиграле одличне утакмице и да је поносан на свој тим.

"Врло сам поносан на то како смо одиграли цело првенство. Осим утакмице са Русијом, све смо одиграли на заиста добром нивоу", рекао је

"Имали смо жељу да идемо у други круг и да одиграмо шест утакмица. Добро смо одиграли утакмицу са Пољском и добро започели првенство. Затим смо добро одиграли све утакмице у групној фази осим утакмице са Русијом. Имали смо црвени картон Марије Петровић у десетом минуту и мало над је изненадио, изгубили смо ритам утакмице, лоше одиграли и изгубили", рекао је Брегар је за сајт Савеза.
Селектор је укратко анализирао утакмице у обе фазе такмичења на Светском првенству истакавши да су другој фази одигране заиста три добре утакмице.

"Екипа се у утакмици против Црне Горе вратила у меч после лошег првог полувремена и показала је карактер, вољу и жељу. Сада када се вратим на утакмицу са Француском, баш је штета, мислим да смо у тој утакмици заслужили бар бод. После Француске смо били емотивно празни и мало физички уморни. Утакмицу против Словеније смо играли добро од првог минута, контролисали утакмицу и баш сам поносан на то".

У националном тиму било је неколико нових, младих играчица што је значајно за њихово искускво као и за будући састав тима.

"Најмлађе играчице су баш расле кроз такмицење, из утакмице у утакмицу. Имамо четири нова крила која су у другој улози, Стаменић и Коцић на једној страни, Ловрић и Којић на другој страни. Затим Јелена Агбаба и Марија Петровић које су такође биле у новој улози и одрадиле су добар посао, ту су и биле и Анђела Јањушевић и Марија Агбаба. Имали смо играче који су старији и искуснији, од голмана Граовац и Рисовић, преко бекова Стоиљковић, Лишчевић и Радојевић за које се види да имају искуство и квалитет. Оне су на овом такмицењу биле играчице на које заиста могу да се ослоним. На крају мислим да смо извукли, не баш максимум јер увек има простора за напредак, али мислим да смо уз позитивну енергију извукли висок ниво игре репрезентације Србије", закључио је Брегар.

петак, 05. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару