Перуничић: Црна Гора меч одлуке, настављамо или....

Селектор рукометне репрезентације Србије Ненад Перуничић, уочи утакмице против Црне Горе на Европском првенству, рекао је да његов тим мора да има бистрију главу и више вере у себе него против Белорусије. Меч између рукометаша Србије и Црне Горе игра се од 18.15 у суботу.

Србија је на старту турнира изгубила од Белоруса 35:30, Црногорци су такође поражени од Хрватске 27:21, па ће међусобни дуел одлучити ко ће остати у игри за пласман у другу фазу, а ко може да се спрема за повратак кући.

"Утакмица против Црне Горе је тренутак одлуке. Или настављамо или се враћамо подвијеног репа кући. Ствар је поноса, части, инспирације и одговорности које сви носимо и представљамо своју земљу. Очекујем да ови момци имају другачију реакцију него што су имали у претходној утакмици. Да имају бистрију главу него што су је имали и мало више вере него што је било", рекао је Перуничић на конфренцији за медије у Грацу.

Он је додао да очекује "тврду, жестоку, фајтерску утакмицу".

"Од момака ћу тражити све што сам и до сад. Да дају све од себе, па и преко границе. Верујем да смо спремни да се издигнемо из ове ситуације и пораза у првој утакмици. Исто тако верујем и да имамо снагу, карактер да покажемо зубе и да победимо".

Перуничић истиче да је Црна Гора јако добра, млада репрезентација, са играчима из Бундес лиге.

"Они су имали сличан пут као и ми. Јако агресивни, што ћу и ја тражити од мојих играча, чак и више. Незгодна, агресивна екипа, са одбраном коју не игра много репрезентација, али сходно њиховом габариту, то им највише лежи. Ту морамо бити јако обазриви. Техничке грешке и изгубљене лопте морамо да смањимо на минимум. Очекујем да ћемо у реализацији зицера бити барем 50 посто бољи. Да смо имали у првој утакмици мало бољу реализацију, мислим да би било потпуно другачије", рекао је Перуничић и навео да очекује да његови играчи боље играју у дефанзиви.

"Ако стално понављамо лошу одбрану онда сва моја прича пада у воду - да нам је одбрана главна снага и да смо на њој највише радили. Ситуација није добра, нисмо кренули како треба, говорили смо о првој утакмици као најважнијој. Боже мој, мушкарци смо, знамо шта желимо. Такве ситације граде и личност и карактер. Просто морамо да видимо да ли можемо да будемо јачи у глави него што смо били", закључио је Перуничић.

Десно крило Богдан Радивојевић каже да пораз од Белорусије и даље боли, али да тим мора да се концентрише на следећег ривала.

"Што се Црне Горе тиче, они су млада репрезентација, која се лавовски бори сваку утакмицу. Ми ћемо то све анализирати, али мислим да морамо да им узвратимо истом мером, да стојимо 60 минута као права репрезентација као што то знамо. Морамо бити концентрисанији, поготово када су у питању ти зицери. Морамо да склопимо одбрану, да буде на врхунском нивоу и да тако помогнемо голманима, који ће нам онда лакше то вратити својим одбранама. Белорусија може да угрози Хрватску, добра су селекција, играју већ дуго година заједно. Искусан су тим, али ја не бих да гледамо друге утакмице. Морамо да се концентришемо прво на оно што нас чека сутра, па онда и на Хрватску", рекао је Радивојевић.

Меч рукометаша Србије и Црне Горе игра се од 18.15 у суботу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 01. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару