Цупара: Борбеност на нивоу, најважнији изазови на ЕП

Голман рукометне репрезентације Србије Владимир Цупара изјавио је вечерас после пораза у Београду од Египта да је задовољан борбеношћу екипе и истакао да је у овом моменту најважније добро се припремити за изазове који репрезентацију очекују на Европском првенству у Аустрији.

"Није било лоше вечерас, на крају је голман одбранио последњи шут за изједначење. Играли смо веома храбро и борбено, поготово у одбрани, на чему честитам саиграчима. Идемо сутра на победу у Нишу без обзира што је пријатељска утакмица. Није битно ако се изгуби, битно је да будемо прави и спремни на ЕП", рекао је Цупара.

Он је навео да ће екипа бити знатно јача са четири играча из Немачке који се прикључују 1. јануара.

"Очекујем напредак на свакој следећој утакмици, а изразио бих захвалност београдској публици што је дошла у великом броју да нас подржи", казао је Цупара.

Према његовим речима, група на ЕП је "балканска", и утакмице захтевају добру психолошку припремљеност, али, додаје, ништа мање битан неће бити испољени квалитет у игри.

"Битно је да играмо нашу игру и покушамо да освојимо што већи број бодова и прођемо групу. Биће тешко, али идемо корак по корак па ћемо видети шта можемо", закључио је први голман Србије.

Левокрилни нападач Србије Вања Илић рекао је да је Србија данас изгубила доста лопти, те да је потребно да поради на концентрацији.

"Морамо бити концентрисани, изгубили смо данас доста лопти што не сме да се дешава на првенству. Стварамо тимски дух и гајимо тимску игру и очекујем да одговоримо изазовима на првенству, што је и најважније", рекао је Илић за Танјуг.

Каже да група у Грацу наизглед делује лако на папиру, али да су све екипе с којима репрезентација игра веома квалитетне.

"Битно је да идемо из меча у меч, а најважнији је први против Белорусије. Погледали смо и остале противнике и мислим да можемо да се носимо са свим тим репрезентацијама", казао је Илић.

Најбољи појединац у египатском тиму Јахија Омар, који је био стрелац шест голова, рекао је да је вечерашњи меч добар за оба тима и да је задовољан приказаном игром, како својом, тако и свог тима.

"Имамо велика очекивања у наредном периоду, вечерас је било пуно добрих момената, из чега је проистекла победа против добре репрезентације Србије. Поносни смо на овај меч", навео је Омар, и додао да има пријатељске односе с појединцима из српске репрезентације.

Србија је изгубила од Египта у припремној утакмици у СЦ Вождовац на Бањици са 27:28.

Ове две екипе састаће се и у недељу у Нишу, а почетак ЕП у Грацу (Аустрија) је 9. јануара, када Србију очекује дуел против Белорусије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 02. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару