Рукометаши Србије: Дајемо све од себе, одиграћемо најбоље што можемо

Гости Јутарњег програма РТС-а били су рукометаши Србије голман Владимир Цупара и Вања Илић.

Две недеље остало је до почетка Европског првенства у рукомету у Аустрији, Норвешкој и Шведској. Тим поводом гости Јутарњег програма били су голман рукометне репрезентације Србије Владимир Цупара и Вања Илић.

Окупили сте се у недељу у Ковилову, од понедељка сте почели и са припремама. Да ли је 20-ак дана довољно да се добро припремите за првенство?

Дајемо све од себе да се припремимо за Европско првенство и да одиграмо најбоље што можемо.

Нисте комплетни били на почетку припрема, Владимире и ти си се касније прикључио... Кад ће остали да буду са тимом, пре свега они који играју у Бундеслиги?

Мислим да је њима најтеже, на припреме долазе последњи, са припрема одлазе први. Они ће имати утакмицу у Немачкој 29. децембра и после тога ће доћи да се прикључе репрезентацији. Мало је времена али покушавамо да га искористимо најбоље што можемо. Очекује нас турнир у Француској као и две утакмице са репрезентацијом Египта.

Белорусија, Црна Гора, Хрватска ... Како бисте оценили нашу групу? Да ли можемо међу прве две екипе које иду даље?

По мени веома тешка група, икао сви мисле да смо ми фаворит за пролазак дање. Црногорци имају млад тим који игра срцем. Белоруси имају вома квалитену екипу, мого играча игра у Лиги шампиона. О Хрватима не треба ни причати јер они већ двадесет година иду на медаљу. Биће веома тешко али знамо зашто идемо...

Који је основни циљ уочи првенства? Да ли је други круг известан, да ли има квалитета и за више?

Ми верујемо да можемо проћи. Стварно је незахвална група, можда на "папиру" делује лако али није тако...

Припремне утакмице почињу већ сутра. Против Египта играмо у Београду и Нишу. Гледаоци могу да виде како тренутно изгледа ова фаза припрема репрезентације. Шта ви очекујете од ових утакмица?

Драго нам је што имамо прилику да играмо пред нашом публиком. Прво на Бањици а онда у Нишу. Очекујемо пуне хале и да пружимо добре партије...

А онда је пред вама и турнир у Француској. Трећег и петог јануара имате мечеве са Француском и Норвешком. Да ли ће бити неки дан одмора због празника или сте све време заједно?

То су екипе које иду на медаљу. Биће нам јако тешко. Поготово што долазе играчи из Немачке који ће бити јако уморни. Сигурно да можемо да извучемо нешто добро из тих утакмица.

Бадње вече и Божић провешћемо заједно као једна велика породица. Имаћемо два дана одмора после утакмице у Нишу, покушаћемо да се одморимо и припремимо за то што нас чека.

Европско првенство први пут је у три земље од 9. до 26. јануара. Орлови" стижу у Грац шестог јануара, где ће играти мечеве прве фазе такмичења са селекцијама Белорусије (9.1), Црне Горе (11.1) и Хрватске (13.1). Две најбоље селекције избориће пласман у главну фазу такмичења (ТОП 12) у Бечу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 02. август 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару