Рукометаши Србије се окупили; Перуничић: Египат даје слику

Мушка рукометна репрезентација Србије окупила се у Ковилову како би обавила прву фазу припрема за предстојеће Европско првенство у Аустрији, Шведској и Норвешкој.

"Орлови" су на окупљању били некомплетни, а очекује се да им се прикључе играчи који су учествовали на Свесрпском купу на Палама, док ће репрезентација бити комплетна тек 1. јануара када це стићи и играчи из Бундеслиге.

Селектор Ненад Перуничић каже да екипа мора максимално да искористи предстојећу недељу, истичући да ће припремни мечеви са Египтом дати добар увид у то које ће играче одлучити да поведе на ЕП.

"Скупљамо се полако, у етапама. Касниће капитен Немања Илић, као и момци из Војводине и Металопластике, док ће нам се Немци прикључити 1. јануара, по договору. Израчунао сам да ћемо имати пет квалитених заједничких тренинга, али шта да радимо, већ смо се навикли и нема изговора. Ова недеља ће бити јако захтевна за играче, али морамо да искористимо максимално ово време. Утакмице са Египтом ће ми дати слику ко путује у Француску, а потом и у Грац", рекао је селектор Перуничић за сајт РСС.

Србија ће на ЕП у Грацу играти у групи А, где су јој ривали Хрватска, Белорусија и Црна Гора.

"Пратили смо ривале у претходном периоду. Нама се прикључио Милош Николић, који се бави аналитиком и мислим да је то један озбиљан корак, да приближимо све детаље који су нам битни. То су битне ствари. Белорусија има два играча који су у топ три на својим позицијама, средњег бека који игра одлично. Такође, не смемо да заборавимо шта нам се десило у Нишу против њих пре годину и по дана, а сада су и искуснији. Црна Гора је показала да може да игра са светским првацима, победила је Данску, има добар и млад тим. Хрватска права је велесила коју изузетно поштујем и о њима је сулудо трошити речи. Захвалио бих се Лину Червару на комплиментима, јер то значи да се виде ствари које су мени битне", закључио је Перуничић.

Члан белоруског Мешкова из Бреста Немања Обрадовић каже да је Белорусија интересантна екипа.

"Чека нас занимљиво Европско првенство. Одлично познајем Белорусију, јако су занимљива екипа, могу доста да догурају, иако нису баш константни. Ми можемо борбеношћу и искуством да парирамо и да будемо равноправни. Мислим да су они други фаворити у групи, одмах после Хрвата. Црногорци су ратоборни, занимљиви и ту очекујем велику борбу. Мање више сви смо изједначени, а наша филозофија је да се боримо, не поклекнемо и да се не плашимо. Тако имамо шансе са свима да играмо", рекао је Обрадовић.

Репрезентацију Србије чекају припремне утакмице са Египтом 28. и 29. децембра у Београду и Нишу, а затим и пут на турнир Светске лиге у Француску одакле ће се запутити у Грац, где 9. јануара играју први меч на ЕП.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 02. август 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару