Червар: Перуничић храбар као ја; Дувњак: Спремни за Србију

Селектор рукометне репрезентације Хрватске Лино Червар прихватио је улогу фаворита против Србије у мечу у Београду, али и поручио да је на тиму Ненада Перуничића већи притисак због морања да победи како би задржао реалне шансе за одлазак на Европско првенство 2020. године.

"Наравно да нам није лако и свеједно да играмо са Србијом, коју поштујемо. Поштујем селектора Ненада Перуничића јер га се сећам као играча, који је у деликатном моменту био играч у Загребу. Какав је био играч, такав је и тренер. Има много храбрости да пресече и да предност младим играчима, али и да се одрекне јачих играча. Такве ствари сам и ја радио у каријери и знам колико је тешко. Ипак, храброст се исплати", рекао је Червар на конференцији за медије у просторијама РСС на Тошином бунару.

Червар истиче да су сви у хрватској селекцији свесни значаја утакмице.

"Фаворити смо, то је тачно, али у квалификацијама су посебне утакмице и са посебним набојем. Ако желимо добар резултат морамо изузетно да одиграмо и поред тога што смо некомплетни. Биће сложена утакмица, психолошки можда тежа за домаћина", изјавио је селектор Хрватске, која има четири бода из два меча, а Србија само један.

Трофејни стручњак додао је да му је задовољство и част што се у налази у Србији.

"Репрезентативци Србије и Хрватске играју у истим клубовима, друже се, неким српским рукометашима сам био и тренер. Нека победи боља екипа и да буде све коректно", закључио је он.

Капитен рукометаша Хрватске Домагој Дувњак сматра да је његова екипа спремна за дуел са "орловима".

"Као капитен могу да кажем да је атмосфера у нашој репрезентацији јако добра. Сви једва чекамо да крене утакмица. Селектор је већ нагласио да имамо проблема са повредама, али спремни смо. Надам се да ће меч проћи у фер и коректној игри", поручио је Дувњак.

Утакмица између Србије и Хрватске игра се сутра од 18 сати у "Штарк арени".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 03. август 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару