Окупљање рукометаша у Ковилову

У рукометну базу надомак Београда СЦ "Ковилово" стигли су Богдан Радивојевић, Миљан Пушица, Немања Зеленовић и Тибор Иванишевић, играчи из немачке Бундеслиге, уз Владимира Цупару, који наступа у пољском Киелцеу, на окупљање репрезентације пред утакмицу са Хрватском у квалификацијама за Европско првенство 2020. Селекција Србије домаћин је Хрватској у четвртак од 18.00 у хали "Александар Николић", а потом ће бити гости у недељу од 20.30 на другој утакмици у Задру.

Селектор репрезентације Србије Ненад Перуничић, који је дочекао репрезентативце у СЦ "Ковилово", на конференцији за новинаре је истакао да наша селекција у ове дуеле улази знатно ослабљена због бројних повреда играча, али да очекује да ће то бити конпензирано сјајном атмосфером подршке са трибина хале "Александар Николић".

На другој страни и селектор Хрватске Лино Червар има сличне проблеме али очекује да ће његов тим да осигура пласман на Европско првенство у Аустрији, Шведској и Норвешкој.

Попут селектора и наши репрезентативци очекују велику подршку са трибина, а Немања Зеленовић је истакао колико репрезентативцима значи та подршка.

"Довољно добро познајемо Хрвате, као и они нас. Верујем да ће то бити једна права, коректна утакмица у спортском смислу. Потрудићемо се да направимо што бољи резултат, да одиграмо на што вишем нивоу. Имамо само пар тренинга до четвртка. О Хрватима знамо каквог су квалитета, играју на високом нивоу већ годинама. Диван је осећај играти поново пред београдском публиком. Момци који су то осетили знају о чему причам. То нам много значи. Свесни смо да пред пуним "Пиониром" можемо да направимо добар резултат и изненадимо Хрватску. "Пионир" је чувена хала, многе су екипе падале у њој. Морамо да будемо сконцентрисани на нас и урадимо све у најбољем могућем смислу", закључује десни бек Гепингена.

Богдан Радивојевић стигао је на окупљање са повредом скочног зглоба, али жеља и намера да наступи у четвртак није спорна:

„Стигли смо и чекамо момке који играју данас утакмице, играју се завршнице националних купова. Сви смо једва чекали да се окупимо, спремамо се за спектакл. Што се тиче мог здравственог статуса, добро је. Нико неће одустати због зглоба или неке друге повреде, спреман сам да играм, чим сам ту. Ови дуели су увек више од утакмице, то је дерби, као што га играју Звезда и Партизан. Надам се да ће се хала напунити. Потребна нам је подршка. Искуснији су од нас, али пуне трибине нам могу помоћи да то превазиђемо. Победа би нам пуно значила после ремија са Белгијом, од које смо бољи. Не можемо време да враћамо уназад, гледамо напред да у четвртак дамо све од себе да победимо" каже Богдан Радивојевић.

Очекује се да ће у току дана у СЦ "Ковилово" допутовати и други чланови репрезентације која ће почети припремне тренинге за предстојеће мечеве.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 03. август 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару