Пораз Србије од Француске за крај ЕП

Србија – Француска 28:38. Наше рукометашице убедљиво су поражене у последњем мечу на Европском првенству од домаћина Француске. У мечу без такмичарског значаја за нашу селекцију славиле су Францускиње које су имале императив победе, којом су се пласирале у полуфинале.

Репрезентација Србије поразом је завршила такмичење на Европском првенству. Францускиње су имале више жеље и мотивације да стигну до тријумфа. Наше девојке држале су се до пред крај првог дела игре, потом су противнице успеле да преокрену резултат и од тог тренутка предност је само расла. На крају заслужена победа противница.

Резултатска неизвесност трајала је до пред крај првог полувремена. Екипе су се смењивале у вођство, а наша селекција је последњи пут водила са 14:13, тада су противнице направиле серију од 5:0 и на полувреме отишле са четири гола предности - 18:14.

У наставку се распала игра наше селекције. Противнице су доминирале и константно повећавале предност. Рукометашице Србије су тек на тренутке успеле да парирају снажним противницама, али то није било довољно да озбиљније запрете. Како је меч одмицао све више су грешиле, што је олакшало Францускињама да стигну до убедљиве победе и пласмана у полуфинале.

Најефикасније у нашоj екипи биле су Катарина Кршеж Слезак, Јована Ковачевић и Слађана Поп-Лазић са по пет постигнутих голова. У екипи Француске најефикаснија била је Естел Нзе Минко са девет голова, а Манон Хуете је постигла седам.  

Ток сусрета:

22.25 - Крај утакмице. Србија - Француска 28:38.

22.02 - После десет минута игре у другом полувремену Францускиње долазе до предности од 10 голова разлике - 26:16. 

21.51 - Почело је друго полувреме.

21.36 - Полувреме. Србија - Француска 14:18. Противнице успевају да серијом 5:0 преокрену резултат и до полувремена стигну до четири гола предности.

21.24 - Наше девојке успевају да преокрену резултат и поведу са 13:12, што је приморало тренера Францускиња да затражи тајм-аут.

20.18 - После 15 минута игре Францискиње воде са 10:8. Изједначена игра од самог почетка сусрета. У игри гол за гол противници успевају да дођу до предности од два гола разлике.

20.00 - Почео је меч ...

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 03. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару