Рукометашице савладале Пољску на старту ЕП

Србија – Пољска 33:26 (13:14). Рукометашице Србије победом су дебитовале на Европском првенству у Француској. Пољска била бољи ривал у првом полувремену, у наставку изабранице Љубомира Обрадовића великом серијом преломиле резултат у своју корист. Наредни меч Србија игра у недељу од 18.00, а противник је селекција Шведске. У другом мечу Групе А Данска је савладала Шведску са 30:29.

Женска рукометна репрезентација Србије успешно је започела наступ на Европском првенству у Француској, пошто је у мечу првог кола Групе А савладала Пољску са 33:26.

Изабранице Љубомира Обрадовића нешто спорије су почеле меч, али су у наставку показале препознатљиву игру и на крају стигле до убедљивог тријумфа.

Пољска је у првом полувремену углавном водила, највише захваљујући нешто лошијој игри Србије у нападу, па је на полувреме отишла са предношћу од 14:13.

Ипак, у наставку се слика потпуно окренула. Катарина Томашевић наставила је са одбранама, али су се српске рукометашице разиграле у нападу, нарочито капитен Катарина Крпеж Шлезак.

Србија је стигла до предности од 17:16 и до краја меча из минута у минут повећавала разлику.

Најефикаснија на мечу била је управо Крпеж Шлезакова са 11 голова, док су Јелена Лавко и Јована Стоиљковић меч завршиле са по пет погодака.

У другом мечу групе Данска је савладала Шведску са 30:29. У изузетно узбудљивом и неизвесном мечу Данкиње су успеле да у финишу остваре победу, иако су Швеђанске имале шансу за изједначење, али биле су непрецизне у казненом ударцу са седам метара, који је био досуђен након истека 60. минута.

Наредни меч у Групи А Србија игра у недељу од 18.00 часова, такође у Нанту, а противник је селекција Шведске.

Овако је протекао меч у Нанту:

19.30 – Крај меча, Србија је савладала Пољску са 33:26.

19.12 – Средина другог полувремена, Србија води са 26:20.

Одлична игра српског тима у наставку меча. Одбрана функционише готово без грешке, док су се изабранице Љубомира Обрадовића распуцале у нападу.

18.53 – Настављен је меч.

18.38 – Полувреме, Пољска води са 14:13.

Стигле су српске рукометашице предност ривалки, у неколико наврата имале и вођство, али ипак Пољска на одмор одлази са голом разлике.

18.19 – Средина игре у првом полувремену, Пољска води са 8:6.

Добра игра Пољакиња у нападу на почетку утакмице, српске рукометашице два пута промашиле празан гол са више од пола терена.

18.01 – Почео је дуел, први напад за Србију.

17.58 – Интониране су химне две државе у дворани у Нанту, ускоро ће почети меч.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 03. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару