Србија поражена од Француске у Загребу

Рукометна репрезентација Србије изгубила је у Загребу од Француске са 39:30 (19:12) у мечу другог кола Групе 1 друге фазе Европског првенства у Хрватској. Последњи меч на првенству наша селекција игра 24. јануара против Белорусије.

Светски шампиони оправдали су улогу фаворита и, изузев почетних 15 минута, Србији нису дозволили ни једног тренутка да се понада да може направити велико изненађење и доћи до првих бодова у Загребу.

Французи су наметнули брз темпо, погађали из свих позиција и на крају дали великих 39 голова, што најбоље говори каква је била одбрана екипе Јовице Цветковића, чије учешће је већ раније било лишено већег такмичарског значаја.

Французе је до тријумфа, којим су дошли на корак до полуфинала ЕП, водио Лука Карабатић са седам голова, његов брат, рођени Нишлија Никола Карабатић, дао је четири и практично преседео друго полувреме на клупи, док је код Србије седам пута погодио Немања Зеленовић, а један мање Петар Ненадић.

Последњи меч на првенству "орлови" играју у среду против Белорусије са почетком у 16 сати.

Ток меча у Загребу: 

19.39 – Крај меча, Србија – Француска 30:39 (12:19). 

19.28 – Французи воде и после двадесет минута игре у другом полувремену са 33:25. 

19.17 – Француска после првих десет минута у другом полувремену води са 26:18.

19.07 – Настављен меч у Загребу... 

18.52 – Француска води против Србије на полувремену са 19:12. Неорганизована игра у редовима наше репрезентације резултирала је високом предношћу Француза већ после тридесет минута игре. Противник лако стиже до нашег гола преко контри. 

18.40 – Боља игра Француза резултирала је њиховим вођством од 12:10 после двадесет минута игре. 

18.28 – Наши рукометаши после првих десет минута игре воде против Француза са 6:4. Мијаило Марсенић искључен већ у првом минуту због ударања противничког играча у лице.

18.15 – Почео дуел између Србије и Француске.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 04. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару