Нови пораз Србије у Сплиту, против Исланда за пролаз

Рукометна репрезентација Србије уписала је и други пораз на Европском првенству у Хрватској, пошто је у другом колу Групе А изгубила од Шведске, резултатом 30:25 (16:10).

Швеђани с, у другом колу, лако дошли до победе над Србијом, пошто су већ након неколико минута игре имали лепу предност коју нису испуштали до краја.

Изабраници Јовице Цветковића, као и против Хрватске, показали су слабу партију без повређених Марка Вујина и Стефана Вујића, у нападу су пропустили много зицера, али ни одбрана није била боља јер су примили прегршт голова из контри, пре свега у првом полувремену.

Поново се истакао противнички голман Микел Апелгрен са 19 одбрана, као и, за разлику од претходног дуела, српски Владимир Цупара (16), али ни то није било довољно "орловима" пошто су од почетка константно јурили велики заостатак све до последњих десет минута када су спустили на "минус 2", али не и да унесу неизвесност.

Најефикаснији у српској селекцији био је Немања Илић са пет голова, четири је дао Петар Ненадић, по три Жарко Шешум и Бојан Бељански, а код Швеђана пет је постигао Албин Лагергрен.

Србија има прилику да се нађе у наредној рунди такмичења, а да би се то догодило, "орлови" морају да савладају Исланд, у мечу који се игра у уторак од 18.15.

Рукометаши: Имали смо шансу...

Владимир Цупара, Петар Ђорђић и Петар Ненадић били су разочарани после пораза и истичу да су пропустили велику шансу за пласман у други круг.

"Остаје жал што нисмо успели да преокренемо утакмицу, у кључним тренуцима нам се у нападу догађао пад концентарације. И мени, наравно. Следи нам борба са Исландом", рекао је голман Цупара.

Петар Ђорђић је нагласио многобројне промашаје.

"Штета, пропустили смо прилику. Превише смо промашивали, неколико контри... Нема нам друге него да дамо све од себе против Исланда, па шта буде. Жао ми је јер имам осећај да смо имали Швеђане, дошли смо на минус два и промашили напад за минус један".

Петар Ненадић је признао да га је више заболео пораз од Шведске него онај против Хрватске.

"Штета, много ми је жао због пораза, теже ми је пао него пораз од Хрватске јер мислим да смо могли више. Али, видели сте што је њихов голман све бранио. Сада морамо да победимо Исланд, али знате какви смо ми 'лудаци', све је могуће. Док год сам овде и док постоји шанса верујем да можемо даље", поручио је Ненадић.

Овако је протекао меч у Сплиту:

19.50 - Крај меча. Нови пораз Србије.

19.30 - Тајм-аут је затражио селектор Шведске, пошто је сада само два гола разлике.

19.10 - Почело је друго полувреме.

18.50 - Полувреме. Шведска води 16:10, има убедљиву предност и бољи је ривал.

18.23 - Цветковић је затражио предах за своје играче, пошто су Швеђани лако дошли до предности 7:3.

18.15 - Почео је меч.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 04. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару