Зеленовић и Јовановић: Живимо за меч у Сплиту

Српски рукометаши Немања Зеленовић и Милан Јовановић позвали су публику да испуне трибине против Македоније и пруже велику подршку у генералној проби за Европско првенство у Хрватској.

"Тренинг меч са Саудијском Арабијом показао је да морамо још чвршће и јаче да играмо. Ова репрезентација поседује висок квалитет и то ћемо показати. Већ у дуелу са Македонцима верујем да ћемо одиграти још чвршће у одбрани, колективније, јер сваким тренингом напредујемо и боље се разумемо", рекао је Зеленовић за сајт РСС.

Бек немачког Магдебурга наглашава да је остало мало времена до дуела са Хрватском на старту континенталног такмичења.

"Кратак је период за припреме пред Европско првенство, али оно што хоћемо је да направимо договор у бековској линији и извежбамо акције. Имамо још недељу дана да све легне на своје, надам се позитивном учинку у Хрватској. Велики корак напред био би пласман у другу фазу такмичења".

Млади бек Војводине Милан Јовановић истиче да је Македонија добар ривал и да је прави тест испред "орлова".

"Македонија је стално у другој фази свих такмичења, али очекујем победу пред пуном Бањицом. Верујем да ће навијаци доћи да нас подрже и испрате у Хрватску на најбољи могући начин", рекао је Јовановић.

Нагласио је да два пораза на турниру у Швајцарској нису превише важна, посебно због великог изостанка играча.

"Комплетни изгледамо потпуно другачије, а победа над Саудијском Арабијом нас је вратила на победнички колосек. Тек нас чекају победе, уверен сам у то. И мени, као најмлађем у државном тиму, потребно је време да се уиграм за момцима, али најважније је да не осецам грч. Сви овде живе да заиграју у атмосфери пуне арене, каква ће бити у Сплиту. Гледамо на тај меч са чисто спортског аспекта", закључио је Јовановић.

Пријатељска утакмица између репрезентација Србије и Македоније игра се у петак од 18 сати у Спортском центру Вождовац на Бањици.

Изабраници Јовице Цветковића 12. јануара против Хрватске отварају ЕП у А групи коју чине још Шведска и Исланд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 05. август 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару