Обрадовић и Крпеж Шлезак: Први циљ осмина финала

Летом за Берлин у петак рано ујутру, женска репрезентација Србије, отпутоваће на Светско првенство које се од првог до 17. децембра одржава у Немачкој. После деветог места на Европском првенству у Шведској прошле године, уз повратак четири квалитетне играчице - освајачице медаље на Светском првенству у нашој земљи 2013. године, очекивања јавности су порасла, али селектор Љубомир Обрадовић је чврсто на земљи.

Најбоље српске рукометашице налазе се у групи Д у Лајпцигу, а први меч изабранице селектора Љубомира Обрадовића одиграће са селекцијом Кине другог децембра (15.30). Директан пренос мечева је на каналима РТС-а.

"За ових десетак дана који смо имали доста ровитих играчица. Можемо бити задовољни оним што смо урадили. Светско првенство је захтевно такмичење. Идемо да пружимо све најбоље. Када би се јавност питала, онда био то била медаља, али не би требало ићи срцем, већ гледати шта је реално. Реално је да идемо утакмицу по утакмицу. Свака утакмица ће показивати и наше предности, и недостатке. Циљ је пролаз у други круг. Осмина финала је најважнија утакмица на првенству. У једној утакмици се све ломи. Хајмо децо, имамо противника, нико није толико бољи од нас. Никога нећемо преценити, али ни потценити. Квалитет ове репрезентације је искуство. Овде су девојке које су освајале сребрну медаљу на Светском првенству, имају доста искуства и из европских купова, а у својим клубовима као странкиње увек морају да праве разлику у односу на домаће играчице", рекао је селектор Обрадовић.

Капитен Катарина Крпеж Шлезак одиграће своје осмо велико такмичење у низу од 2008. године када је дебитовала на Европском првенству у Македонији. По томе је рекордер у националном тиму.

"Потрудићемо се да догурамо што даље. Битно је да у сваку утакмицу уђемо максимално озбиљно, небитно да ли је Кина или Холандија. То је најбитније, па ћемо после групе видети шта даље. Сви би волели медаљу, али далеко је све то. Важно је да добро отворимо турнир, па ћемо полако. Свиђа ми се што турнир отварамо са Кином и Камеруном, јер ћемо моћи да темпирамо форму за касније, као што раде Скандинавке. Послужиће нам да видимо где грешимо", изјавила је Катарина.

О Кини нема пуно информација...

"Гледали смо их, не би требало да буде проблема. Брзе су, не превише високе, биће пуно трчања са њима. Да одиграмо ми нашу игру и неће бити проблема", додала је она.
У оваквим форматима такмичења, осмина финала је за све репрезентације "мало финале". Катарина дели мишљење селектора Обрадовића да, ако може да се бира, Русија не буде ривал у том мечу...

"Има времена до тога. Волела бих Данску. Подмладиле су репрезентацију, играле смо, леже нам. Бразилке имају специфичан стил рукомета, па иако нису генерација из 2013, јако су опасне. Црногорке су исто подмлађене", рекла је капитен наше репрезентације.

По речима капитена, први фаворити за титулу су...

"Норвешка и Холандија. Рускињама фали пар играчица, али биће ту негде у врху", закључила је Крпеж.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 05. август 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару