Читај ми!

Велики проблеми српских рукометашица пред последњу утакмицу

Женска рукометна репрезентација Србије има великих проблема пред последњу утакмицу Европског првенства против Француске због великог броја повреда.

По речима лекара репрезентације Владимира Јаковљевића, терапијом су саниране температуре Јелене Трифуновић и Кристине Лишчевић, док се исто ради у случају Марије Обрадовић. Кристина Крпеж Шлезак повредила је леђни мишић.

"Осетила је бол већ на загревању, али је тек после једног дуела на старту меча са Холанђанкама тражила помоћ. Примила је терапију и боље се осећа", казао је Јаковљевић.

Он је додао да ће Крпеж прескочити тренинг, а да ће лекарски тим учинити све да се њена повреда санира до утакмице против Француске.

Јована Рисовић има гнојну ангину, а Марина Дмитровић повреду Ахилове тетиве.

Србија је после прелиминарне фазе Европског првенства остала без Јелене Лавко, која је доживела руптуру мишића листа леве ноге.

Селектор Драгица Ђурић је рекла да је ситуација у здравственом смислу "критична", али да ће екипа покушати да пружи достојан отпор Француској.

Српске рукометашице су остале без пласмана у полуфинале, а последња утакмица друге фазе такмичења против Француске ће одредити које ће заузети место. Екипа Драгице Ђурић ће се борити за пласман од седмог до 10. места.

"Мотив мора да постоји. Градимо имидж и култ репрезентације. И у најтежим условима морамо да извучемо последњи атом из себе. Носити грб државе на грудима тражи такав однос. Као селектор ћу све урадити да тако и буде, како би против Француске изашли на терен, као да нам од тога зависи све у животу. Са којим тимом? Са оним који је спреман да изађе да се бори", рекла је Драгица Ђурић.

Говорећи о предстојећем ривалу, селекторка је навела да је Француска доминантна екипа у физичком и тактичком смислу, и да ће догурати далеко, "највероватније до финала".

"Али, и ми смо показали да се полако приближавамо рукометној елити. Ту смо, а многи из окружења су код куће. Треба времена и стрпљења, треба и многе ствари променити. Свесна сам свега. Битно је да останемо тим и колектив, да сачувамо једни друге, јер то је оно што имамо. То је у једном делу турнира показало квалитет и зато не видим разлог зашто то у будућности не би ишло још на боље", казала је Ђурић.

Утакмица против Француске ће се играти у среду од 20.45 у Гетеборгу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 05. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару