Европско првенство за рукометашице

Српкиње спремне да се реванширају Холанђанкама

Рукометашице Србије играју против Холандије у другом колу Групе 1 на Европском првенству у Шведској. Пренос меча можете пратити од 18.30 на Другом програму РТС-а и путем лајв-стрима на нашем сајту.

Репрезентација Србије је поражена од селекције Немачке 19:26 у првом мечу главне фазе на Европском првенству 2016. у Гетеборгу, али још има шансе за висок пласман на првом великом такмичењу у новом олимпијском циклусу.

На путу ка полуфиналу Европског првенства, женској репрезентацији Србије су препреке Холандија, светски вицешампион, и Француска, која је олимпијски вицешампион.

Први меч, са Холанђанкама, српске рукометашице играју у понедељак од 18.30.

"На турниру код њих у гостима у октобру смо им се приближили, изгубили са два гола. Знамо како треба да се игра против њих, већ смо причали о томе и имамо решење. Питање је да ли имамо снаге да то спроведемо. Сигурна сам да ћемо имати вољу да одиграмо максимално. Теорија игра за пет репрезентација. На овом првенству смо се уверили да свако свакога може да победи. Ми ћемо дати све од себе, а наредне две утакмице ће нам показати где смо и шта је наша реалност", оценила је селекторка Драгица Ђурић.

Рукометашице верују да ће у мечу са Холанђанкама бити довољно да понове игре каквима су се одликовале у првом делу првенства.

Холанђанке су победом од 36:20 у осмини финала Светског првенства у Данској 2015. године, оставиле Србију без пласмана на Олимпијске игре у Рију.

"Немамо позитивних искустава, али зато је мотивација још и већа, да пробамо да се реванширамо. Не смемо да поновимо тај меч. Нису незаустављиве. Можемо да се носимо ако будемо играли на нивоу који смо приказали. Морамо обратити пажњу на своју игру, да се концентришемо на одбрану и враћање из напада", верује капитен Србије Катарина Крпеж Шлезак.

Меч са Холандијом се игра од 18.30, уз директан пренос на Другом програму и путем лајв-стрима на нашем порталу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 05. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару