Читај ми!

Рукометашице Србије поражене од Немица

Рукометашице Србије изгубиле су од Немачке са 19:26 (10:14) у првом мечу друге фазе такмичења на Европском првенству у Шведској. Наредни ривал наше селекције је Холандија. Сусрет је на програму у понедељак од 18.30. Директан пренос је на Другом програму РТС-а, дуел можете пратити и преко лајв стрима на нашем порталу.

Наше девојке нису имале снаге да се супротставе одличним Немицама. Лош старт одразио се на самопоуздање наше екипе. Ништа им није полазило за руком. Лоша игра у нападу, нарочито са играчем више. Немице то користе и константно повећавају предност. На крају заслужена победа противница. Србија је остала на три бода, док Немачка сада има четири.

Изабранице Драгице Ђурић уписале су први пораз на шампионату у Шведској, пошто су прву фазу такмичења завршиле са две победе и једним ремијем. Немачка, на другој страни, сада има четири бода, пошто је из првог дела пренела два.

Најефикаснија у репрезентацији Србије била је Тамара Георгијев са седам голова, Марина Дмитровић је постигла четири, а Катарина Крпеж три. Немачку су до победе водиле Свења Хубер и Ане Хубингер са по четири постигнута гола.

Немице су од почетка утакмице имале резултатску предност и нису је испуштале до краја.

Рукометашице Немачке су контрама и добром организацијом у нападу лако долазиле до голова, док се Србија с друге стране прилично мучила. Изабранице Драгице Ђурић су тек у 13. минуту дошле до првог гола из игре када су преко Јоване Стоиљковић смањиле на 2:6.

Србија је средином првог полувремена на кратко успоставила равнотежу, пришла на 4:7 и имала прилику да се још више примакне, али је дошло до новог пада у игри, што је Немачка у потпуности искористила и серијом 4:0 дошла до седам голова предности.
Рукометашице Србије су тек у последњих седам минута првог полувремена заиграле чврсто и добро у одбрани, што је на другој страни донело пар лаких голова, па су Немице на полувремену водиле са 14:10.

У другом полувремену се ништа није променило на терену. Србија је за првих 13 минута другог полувремена постигла само два гола, док су Немице наставиле тамо где су стале. Рукометашице Србије су ређале грешку за грешком, док је Намачка све кажњавала и сигурном игром привела меч крају.

Србија у наредном колу Групе 1 игра у понедељак против Холандије, а Немачка против Шпаније.

Победе Холандије и Француске

Рукометашице Француске победиле су у Гетеборгу селекцију Шпаније са 23:22 (10:14) у првом колу Групе 1 Европског првенства.

Победу Француској донела је Алисон Пино секунд пре краја меча.

Пино је уједно била и најефикаснија у победничком тиму са девет голова, док је Олександра Лакрабер постигла шест. У селекцији Шпаније најбоља је била Нереа Пена са пет голова.

Рукометашице Холандије су славиле против Шведске са 33:30, док је раније данас Србија изгубила од Немачке са 19:26.

После првог кола друге фазе Европског првенства Немачка, Француска и Холандија имају по четири бода, Шведска и Србија по три, док је Шпанија без бодова.

Ток меча између Србије и Немачке:

17.47 - Крај меча. Србија - Немачка 19:26.

17.34 - Противнице одржавају предност и осам минута пре краја воде са 23:17.

17.18 - После десет минута игре у другом полувремену наше рукометашице су постигле само један гол, противнице пет и воде са 19:11.

17.06 - Почело је друго полувреме...

16.51 - Полувреме. До одласка на одмор наше успевају да постигну два гола и смање предност противница на 14:10. Георгијев је била најефикаснија у нашој селекцији са четири гола. Три поготка је постигла Катарина Крпеж. Код Немица по три гола постигле су Хубингер и Хубер.

16.47 - Немице повећавају предност, три минута пре паузе воде са 14:8.

16.43 - Рукометашице Србије везују два поготка преко Крпеж и Митровићеве, 6:11. Тренер противница реагује тајм-аутом како би прекинуо серију наше селекције.

16.33 - Наше везују два поготка и смањују предност противника на 7:4. Средина првог дела игре.

16.28 - Србија постиже и други погодак, 6:2. Стрелац је Стоиљковићева.

16.25 - Након промашеног још једног седмерца за нашу селекцију Немице постижу још један гол и воде са 5:1. Селекторка Драгица Ђурић затражила је тајм-аут како би повезала редове. 

16.21 - Први гол Србија постиже са линије седам метара и смањује на 1:3. Стрелац је била Крпеж.

16.20 - Немице боље ушле у меч и после пет минута игре воде са 2:0. Наше нису успеле да реализују неколико напада и један седмерац.

16.15 - Почео је меч у Гетеборгу. Први напад за Србију.

16.07 - Репрезентације су на терену. После представљања играчица и интонирања химни очекујемо почетак меча.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 05. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару