Читај ми!

Ђурић: Остварили смо циљ, али далеко је финале

Селекторка женске рукометне репрезентације Србије Драгица Ђурић рекла је да је њена екипа остварила циљ пласманом у другу фазу Европског првенства, али да је рано причати о евентуалном пласману у финале. Екипа сада размишља само о предстојећој утакмици против Шведске, домаћина турнира.

"Циљ смо остварили, али морамо бити реални. Чујем и видим коментаре да идемо у финале. То је тако далеко, до таквог подвига се мора победити у много тешких утакмица. Размишљамо само о Швеђанкама. Стало нам је да одиграмо квалитетну утакмицу. Против Словенки смо имали веома квалитетан напад, постигли смо 36 голова, а колико је Словенија у ствари добра репрезентација, видело се у њиховој победи над Шведском. Са Шпанијом смо имали добру одбрану, иако је и напад био добар, уз одређене падове", рекла је Ђурићева за сајт Рукометног савеза Србије.

Рукометашице Србије су оствариле обе победе у Групи А на Европском првенству у Шведској и пласирале се у другу фазу. Србија је победила Словенију (36:34) и синоћ Шпанију (25:23).

У последњој утакмици у групи, Србија ће у четвртак од 20.45 играти против домаће селекције.

"У четвртак морамо да одиграмо квалитетно и напад и одбрану, ако мислимо да победимо Шведску", додала је селекторка Србије.

Шведска је на турниру изгубила од Словеније са 23:25.

"Сигурно је да им пораз није пријао. Да ли ће их он дићи или уназадити, тешко је рећи. Познајући њихов менталитет, не би требало да их поремети. Са друге стране, нема разлога ни да ми одиграмо испод нивоа. У победничком смо походу и ако нам се пружи шанса, покушаћемо да победимо пред 7.000 њихових навијача. То ће бити прави изазов", рекла је Ђурићева.

Србија је обезбедила најмање два бода за другу фазу такмичења, ако победи Шведску пренеће четири, а средњи бек репрезентације Србије Тамара Георгијев рекла је да се екипа неће задовољити постигнутим.

"Чекају нас Швеђанке, зашто да не победимо. Верујем да можемо. Не желимо да се задовољимо постигнутим. Идемо даље да се боримо. Улазимо храбро у меч са домаћином. Победа би много значила, били бисмо ближе великим остварењима", рекла је она. Георгијева је додала да њена екипа мора да смањи број техничких грешака и да буде јача у одбрани.

"Познајем Швеђанке, већина игра њих у Савехофу, против кога сам играла са својим Кримом. Леже нам скандинавске земље. Имамо шансе. Оне много трче, играју добро контру и полуконтру, имају Гулден, коју ћемо зауставити. Ако је зауставимо, победићемо сигурно", навела је она.

Леви бек репрезентације Србије Марија Обрадовић рекла је да самопоуздање у екипи расте из утакмице у утакмицу и да се лепо осећа као дебитант у тиму.

"Морамо да поновимо игру у одбрани. Техничке грешке и брзање у нападу морамо да доведемо у ред. Завршница је била проблематична и не би смела да се понови. Шведска је квалитетнија од Шпаније. Играју Швеђанке лепши рукомет. Међутим, после победе Словеније над домаћом екипом, сви смо свесни да имамо шансу. Очекујем да победимо", навела је Обрадовићева.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 06. август 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару