Читај ми!

Ђурић: Велика победа и велики подстрек за даље

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Драгица Ђурић рекла је да је њена екипа остварила велику победу против Шпаније на Европском првенству и додала да ће урадити све да и у наставку такмичења направе још неко изненађење.

"Ово је прва од великих победа ове генерације. Велика победа и велики подстрек за даље. У другом смо кругу. Утакмица није била лепа и лака за гледање, али нам је било врло важно да одиграмо јако одбрану у чему смо успели. Мало смо покварили утисак у другом делу, али разлог је што смо све карте бацили на одбрану", рекла је Ђурић, преноси Рукометни савез Србије.

Рукометашице Србије победиле су актуелне вицешампионке Европе, селекцију Шпаније са 25:23 у другом колу групе А на Европском првенству у Шведској. Том победом Србија је осигурала пласман у наредну фазу такмичења.

"За сада носимо два бода у Гетеборг. Ако се укаже прилика да победимо Швеђанке, нећемо је пропустити. И у Гетеборгу ћемо гледати некога да изненадимо", рекла је ђурић.

Голман Марија Чолић проглашена је за најбољу играчицу меча. Уписала је 18 одбрана.

"Знали смо да, ако Шпањолке дају 100 одсто, ми ћемо морати 200. Зато сам поносна на девојке. Нисмо били фаворити, али смо показали да смо Србија и да је у спорту све могуће. За сада имамо два бода, а можда пренесемо и сва четири. Шведска је фаворит... Ако не буду четири бода, идемо хладне главе даље", рекла је Чолић.

Леви бек Јована Стоиљковић навела је да су она и њене саиграчице веровале у победу.

"Веома смо срећне и узбуђене. Веровале смо у победу и на крају се то остварило. Играле смо јако од самог старта, поготово у одбрани, и то је дало резултат. Идемо даље, нема стајања", рекла је Стоиљковић.

Десни бек Јелена Лавко рекла је да је данашња победа једна од највећих нове генерације репрезентације.

"Изнеле смо ово до краја. Била је ово велика победа, највећа победа ове нове генерације. Одиграле смо сјајно у одбрани, играле смо добро и у нападу. Почетак другог полувремена је био одличан, пале смо, али смо издржале, и голман је помогао у томе. Знам да је мало ко веровао, очекивања су била да ћемо имати нулу после две утакмице", рекла је Лавко.

Она је додала да ће и рукометашицама Шведске бити тешко ако помисле да могу лако да победе Србију.

"Зашто са два, зашто не пренети четири бода? Зашто да нам буде теже у Гетеборгу? Пуне смо адреналина, идемо даље", рекла је Лавко.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 06. август 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару