Читај ми!

Ђурић: Близу смо пласмана у други круг, али одбрана мора бити боља

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Драгица Ђурић оценила је да се њена екипа налази на прагу пласмана у другу фазу Европског првенства, као и да се у наредној утакмици против Шпаније мора поправити игра у одбрани.

"Не можемо са сигурношћу да тврдимо да смо се пласирали у другу фазу, али постоји велика вероватноћа. То нам је и био циљ. Победа је битна на психолошком плану, али ја сам од старта тврдила да утакмица са Словенијом не мора да буде пресудна, да се могу десити још нека изненађења, можда оне победе некога. Не одустајем од тога да наш адут мора да буде одбрана. Имамо много материјала и простора да то исправимо већ против Шпаније", рекла је Ђурићева за сајт Рукометног савеза Србије.

Женска рукометна репрезентација Србије победила је Словенију у првом колу Европског првенства у Шведској, а у недељу их очекује дуел са Шпанијом у другом колу Групе А.

"Одбрана дефинитивно мора да буде боља. Не могу да замерим играчицама. Имале су оптерећење те прве утакмице, замор од пута који је био јако напоран. Било је ту ствари које не личе на њих и сигурна сам да ће то боље изгледати. Нормално, било је и грешака које се не смеју понављати и које морамо исправити", додала је она.

Шпанија, освајач сребрне медаље са ЕП 2014. године и шестопласирана екипа Олимпијских игара из Рија, поражена је у првом колу од селекције домаћина са 19:25.

"Нису личиле на себе, али то ништа не значи. То не значи да се против нас неће борити као лавице. Мотивишући фактор може бити тај пораз. Сигурно је да ће дати све од себе да нас победе, али са друге стране, желимо да покажемо да победа над Словенијом није била случајност и да имамо квалитет. Све ћемо урадити да парирамо у тој утакмици, а ако нам се укаже прилика, и да победимо", рекла је Ђурићева.

Утакмица другог кола Групе А Европског првенства између Србије и Шпаније игра се у уторак од 18.30 у Стокхолму.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 06. август 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару