Јовица Цветковић објавио списак за почетак квалификација

Селектор рукометаша Србије Јовица Цветковић саопштио је списак репрезентативаца за почетак квалификација за Европско првенство и рекао да није слична ситуација као када је водио екипу прошле деценије.

"Није ништа слично. Имали смо процес стварања репрезентације, правили смо је ни из чега. Тај посао је ишао како треба и успели смо да остваримо амбиције, прележимо дечије болести и стекнемо искуство кроз утакмице, квалификације и пријатељске дуеле. Оно што се касније дешавало је нешто што није ишло током који је та генерација обећавала и колико је била квалитетна", рекао је Цветковић за сајт Рукометног савеза Србије.

Репрезентативци Србије ће се окупити 30. октобра у Београду, прву утакмицу у квалификацијама играће 3. новембра против Пољске у Гдањску, док ће три дана касније дочекати Белорусију у Нишу. У групи је још и Румунија.Цветковић је казао да има велику жељу да покуша да мобилише играче који су на врхунском нивоу, јер зенит генерације на челу са Момиром Илићем, Марком Вујином, Растком Стојковићем и другима није прошао. Такође, навео је да је разговарао са њих неколико и да разуме зашто појединци неће да се одазову.

"Они су на врхунцу. Сви су они ушли мало у године, али не делим играче на младе и старе, већ на добре и лоше. Ми смо мала земља. Не смемо да бацамо играче. Поготово када погледамо мало уназад и погледамо наш подмладак. Имамо тај проблем. Немамо наслеђе. То је чињеница. Налазимо се у изузетно тешкој ситуацији. Ова генерација је најзрелија. Треба је мобилисати, направити систем игре, који од 2009. године није направљен. Нисам га видео ових седам година", рекао је Цветковић.

Позвани су голмани: Страхиња Милић (Вардар), Владимир Цупара (Адемар Леон) и Дарко Арсић (Металург).

Крила: Немања Илић (Тулуз), Добривоје Марковић (Загреб), Дарко Ђукић (Килце) и Богдан Радивојевић (Фленсбург). Пивотмени: Растко Стојковић (Мешков), Мијајло Марсенић (Вардар) и Зоран Николић (Констанца).

Бекови: Жарко Шешум (Гепинген), Момир Рнић (Мелсунген), Илија Абутовић (Вардар), Петар Ненадић (Берлин), Петар Ђорђић (Фленсбург), Немања Зеленовић (Магдебург), Стефан Терзић (Бенфика) и Александар Станојевић (Ал Ахли).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 06. август 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару