Читај ми!

Рнић: Утакмице са Русијом добра провера пред бараж

Српски рукометаш Момир Рнић рекао је да ће пријатељске утакмице са Русијом бити добра провера пред бараж за Светско првенство.

"Мечеви са Русијом ће бити добар тест, све у припреми дуела са Мађарима. Наш ривал у квалификацијама је озбиљна репрезентација, чека нас и реванш на њиховом терену у Веспрему, али ако будемо на нивоу из мечева са Пољском и Македонијом, онда ће и резултат бити позитиван", рекао је Рнић на окупљању.

Србија ће у оквиру ЕХФ недеље одиграти две утакмице са Русијом, као припрема за против Мађарске.

Рнић је казао да и даље жали да лошим пласманом на континенталном шампионату у Пољској.

"Штета што смо због гола у последњој секунди остали без пласмана у други круг, али смо пружили добре партије. То је спорт. Било је добрих ствари у Пољској и на њима треба базирати будућност", казао је Рнић.
Дебитан у екипи Владимир Цупара, голман шпанског Адемар Леона, рекао је да је веома срећан због позива у репрезентација, чиме су му се остварили сви снови.

"Даћу све од себе да оправдам позив селектора и наставим тамо где сам започео у млађим категоријама. На голу су нека нова имена, а свако од нас ће пружити максимум у интересу репрезентације", рекао је Цупара.

Повратник у национални тим, средњи бек норвешког Елверума Лука Митровић казао је да није очекивао позив.

"Имао сам веома искрен разговор са селектором, нашли смо заједнички језик и верујем да ће све бити у интересу репрезентације. Чекају нас мечеви са Русима, који су у узлазној путањи. Играју много брже него раније, мењају свој традиционални систем, а играчки квалитети им никада нису били спорни. Очекујем да пружимо две добре партије, да се боримо и што боље искористимо време пред бараж", казао је Митровић.

Прва утакмица играће се на Бањици у петак од 20.00, а друга у хали Слана бара у Новом Саду у суботу у 19.00.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 06. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару