Потпредседник РСС: Срам их било за онакву крађу!

Потпредседник Рукометног савеза Србије (РСС) Синиша Лазић оптужио је шефа судија Европске рукометне федерације (ЕХФ), Македонца Драгана Начевског, за елиминацију српске репрезентације са Европског првенства у Пољској.

Рукометаши Србије елиминисани су са Европског првенства у Пољској, пошто су у Кракову одиграли нерешено 27:27 са Македонијом, у последњем колу Групе А, после примљеног гола у последњим тренуцима утакмице.

Лазић је навео да је српска репрезентација предвођена селектором Дејаном Перићем "апсолутно достојно и спортски" репрезентовала земљу на Европском првенству, али да је Драган Начевски крив за њену елиминацију са турнира.

"Понашањем и борбеном игром ни пред ким нису устукнули и можемо да будемо поносни. На томе им треба од свег срца честитати, а подршку свих добронамерних и рукомету оданих поклоника сигурно је да имају у огромној мери. Али, на нашу велику жалост, креатори неспортског дела рукомета оличени у шефу судија ЕХФ Драгану Начевском, који је својим директним утицајем по ко зна који пут елиминисао нашу репрезентацију са неког такмичења, тако што је сасвим сигурно још пре поласка за Пољску одредио извршиоце нечасног дела (судије), били су јачи и од наших сјајних репрезентативаца", навео је Лазић у саопштењу.

Он је навео да се "против неправде овог пута није могло" и да је "македонско-црногорски лоби из само њима знаних разлога нанео српском тиму непроцењиву штету".

"Подсетићемо се и полуфинала Светског првенства у Француској са Шведском, када су нас браћа (Драган и Марјан) Начевски директно онемогућили да будемо светски прваци. Драган Начевски нас је као делегат у Нишу против Исланда пре пар година поново елиминисао поништивши нам чист гол, баш онај пресудни који нас је водио на СП. Судије у Пољској (Вацлав) Хорачек и (Јиржи) Новотни у Пољској су нас упропастили и то није било први пут", рекао је Лазић.

Он је додао да је Драган Начевски "избацио" спрске рукометашице са прошлогодишњег Европског првенства у Хрватској, али и да је у неправилностима према српским клубовима у регионалној лиги учествовао и његов брат Марјан, који је комесар СЕХА лиге.

"Његов брат Марјан Начевски није ништа бољи према нашим клубовима и учесницима регионалне лиге. СЕХА лига је озбиљно угрожена због њихових приватних 'комбинација' и 'тезгарења' и оправдано се поставља питање постојања такве лиге. Без обзира што имамо добре односе са европском и светском рукометном федерацијом, морамо да се оградимо од оваквих њихових представника, браће Начевски, који вршљају по рукометној Европи потпуно некажњено", навео је Лазић.

Он је упитао и да ли комесар СЕХА лиге може на трибинама у Кракову да буде у улози вође македонских навијача и да ли Драган Начевски може да делегира судије македонској репрезентацији, више месеци пре почетка Европског првенства, знајући коме ће дати "домаћи задатак".

"Има ли неког у тој рукометној Европи да већ једном види каква су пошаст за рукомет браћа Начевски? Ако је и од браће Начевски, много је! Наши момци ће за нас увек бити победници, а браћа Начевски неко кога никада више не желимо да видимо на утакмицама наших клубова и репрезентација. Срам их било за онакву крађу у Кракову", навео је потпредседник Управног одбора РСС.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 06. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару