Перић: Привилегија је играти против Француске

Селектор рукометне репрезентације Србије Дејан Перић рекао је да је његовом тиму била привилегија да игра против Француске, као и да екипа може много да научи из овог пораза пред одлучујући меч на Европском првенству.

"Честитам Французима на изванредној игри и заслуженој победи. Привилегија је за сваку репрезентацију да игра са Француском, али нисмо ушли у ову утакмицу са размишљањем да је она унапред изгубљена. Ова утакмица је за нас била врло битна, као за тим, који има за циљ пласман у другу фазу. Били смо конкурентни у првом полувремену, за разлику од другог, у коме смо надиграни. Играли смо онолико добро колико нам је противник дозволио", рекао је Перић новинарима.

Србија је данас у Кракову изгубила од браниоца титуле, светског и олимпијског шампиона Француске са 36:26, док је на полувремену губила 16:19. Србија сада има два пораза, али би могла да прође у другу фазу ако у уторак победи Македонију.

"Одбрана би требала да краси овај тим, али вечерас није била на нивоу. Пред нама је трећа утакмица. Имамо велики мотив и циљ да се пласирамо у главну фазу победом над Македонијом. Ако смо паметни, вечерас смо доста научили и бићемо спремни за тако нешто", рекао је Перић.

Леви бек Србије Жарко Шешум дао је осам голова Француској и био је најбојли у тиму Србије.

"Пресудио је већи квалитет Француза. Можда је мало превише тих 10 разлике на крају, али смо ротирали, шансу су добили и неки играчи који су по први пут у каријери играли против оваквих величина са друге стране. Искуство се стиче са годинама играња на оваквом нивоу. Нема шта, морамо показати карактер који мислим да поседујемо. Морамо добро да се опоравимо и одиграмо најбоље меч који нам значи пласман у другу рунду", рекао је Шешум.

Селектор Француске Клод Онеста казао је да је ово био најважнији меч за његов тим.

"Била је ово најважнија утакмица у овој групи, јер смо са победом осигурали бодове које преносимо у главну фазу. Био је напоран меч, честитам Србима, који су играли добро у првом полувремену. Одиграли смо добро друго полувреме и победили. Најважније је да се нико није повредио", рекао је Онеста.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 06. август 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару