Перић: Одбрана није била на очекиваном нивоу

Селектор рукометаша Србије Дејан Перић рекао је да одбрана његове екипе није била на очекиваном нивоу на мечу против Пољске на Европском првенству и да је то један од узрока пораза. Рукометаши Србије сматрају да њихова екипа није заслужила да изгуби од Пољске на старту Европског првенства.

Рукометаши Србије поразом су почели Европском првенству, пошто су у Кракову изгубили од Пољске са 28:29 (15:14) у првом колу Групе А.

"Честитам репрезентацији Пољске на победи којом је отворила првенство. Иако смо играли против домаћина, иако је за многе српски тим изненађење, играли смо на победу. Имали смо своје шансе. Имали смо квалитетан напад, али нисмо дошли у ситуацију да материјализујемо добар напад због одбране која није била на очекиваном нивоу. Разлог томе је и индивидуални квалитет пољских играча", рекао је Перић после утакмице.

"Задовољан сам менталним склопом и карактером моје екипе. Желели смо и борили се до самог краја за позитиван резултат. Верујем да су сви присутни у хали до последњег тренутка стрепели за резултат. Играћемо из утакмице у утакмицу, верујем, боље", навео је селектор Србије.

Србија је у финишу утакмице имала прилику да избори нерешен резултат, али капитен Иван Никчевић није искористио седмерац.

"Не знам како је изгледало са трибина. Имали смо седмерац за нерешено на 20 секунди пре краја. На крају смо се договорили да пустимо десно крило да шутне. Коцкали смо се, то сам и рекао на тајм-ауту. Цил је био да ако се одбранимо уђемо са маркером седам на шест, два пивотмена, али није било прилике", навео је Перић.

Рукометаш Србије Петар Ненадић рекао је да његова екипа није заслужила да изгуби од Пољске на старту Европског првенства.

"Увек је тешко изгубити меч у последњем минуту. Могу слободно да кажем незаслужена победа Пољака. Нису је заслужили, али то је тако, на крају су узели бодове. Дуго времена нисмо одиграли овако добар меч, борбено и паметно, али је на крају фалило и среће. Поносан сам на играче и стручни штаб. Показали смо добру партију и нисмо заслужили да изгубимо", рекао је Ненадић после утакмице.

Утакмица је била веома узбудљива и неизвесна од почетка до краја, а Пољска се боље снашла у финишу. Рукометаши Србије су имали велику прилику да изборе реми, али Иван Никчевић није реализовао седмерац у последњем минуту меча.

"Колико год је пораз тежак, ово је наша победа. Морамо сад брзо да избришемо ову утакмицу из главе. Немамо за чим да жалимо. Сада се окрећемо Французима. Да покушамо да урадимо нешто, ако не, идемо на Македонце", рекао је Ненадић, који је утакмицу завршио са седам постигнутих голова.

Десни бек Србије Немања Зеленовић оценио је да је његова екипа на вечерашњем мечу показала - срце, борбеност, тимску игру и колектив.

"Недостајало је среће на крају. Приказали смо одличну партју. Имамо велики потенцијал, то смо вечерас показали. Шта је, ту је, идемо напред. Не смемо да будемо самокритични. Било је доста добрих ствари. Идемо дигнуте главе даље", навео је Зеленовић. 

Леви бек репрезентације Момир Рнић рекао је да се Србија одиграла сјајну утакмицу пред 15.000 домаћих навијача.

"На добром смо путу ако овако наставимо. Морамо да освојимо два бода, да се пласирамо у други круг и изборимо квалификације за Рио", рекао је Рнић.

Србија у другом колу Групе А Европског првенства, у недељу, игра против Француске.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 06. август 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару