Бошковић: Испуњена стратегија РСС, али могли смо и боље

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Саша Бошковић рекао је да је испуњена стратегија Рукометног савеза Србије (РСС), али да је екипа могла да оствари боље резултате. Рукометашице Србије су у осмини финала прошле недеље завршиле такмичење на Светском првенству у Данској, поразом од Холандије са 20:36 и изгубиле шансу да се пласирају на Олимпијске игре у Рио де Жанеиру 2016. године.

Бошковић је у изјави достављеној медијима подсетио да је пре четири године постављен на место селектора и да су у међувремену испуњени циљеви, пласман на Европско првенство на коме је освојено четврто место, одлазак и освајање златне медаље на Медитеранским играма и освајање сребрне медаље на Светском првенству.

"Од самог почетка стратегија стручног штаба и Управног одбора РСС је одлазак на сва велика такмичења, Универзијаду, Медитеранске игре, Европско првенство, Светско првенство и Олимпијске игре. Циљ је да у два Олимпијска циклуса Србија освоји једну од медаља на овим такмичењима. Стратегија је испуњена и као селектор сам увек у функцији рукомета, репрезентације и Савеза", рекао је Бошковић.

Он је додао да су после продужења уговора, до октобра 2016. године, испуњени циљеви као што је одлазак на Европско првенство прошле године, али није остварен пласман у други круг, као и одлазак на Универзијаду, на којој је освојена бронза.

Селектор је подсетио да је за одлазак на Светско првенство у Данској добијена вајлдкарта, а да је екипа себи наметнула циљ, пласман на Олимпијске игре.

Рукометашице Србије су у осмини финала прошле недеље завршиле такмичење на Светском првенству у Данској, поразом од Холандије са 20:36 и изгубиле шансу да се пласирају на Олимпијске игре у Рио де Жанеиру 2016. године.

"Када се сумирају резултати и направе анализе одговор је да увек може боље. Тачно је да смо много боље играли ове године на Светском првенству него прошле године на Европском првенству иако смо тада наступали са играчицама које су (касније) одбиле да играју за Србију", рекао је он.

"Постављен је нов систем игре које су девојке одлично прихватиле, а за то је потребно време и велики број јаких утакмица. Помак у игри се видео и на другој утакмици баража где смо у гостима победили. Нормално да ће кроз тај процес играчице сазревати и да ће играти све боље и квалитетније. Најважније је да верују у то што раде и да су то показале односом и на тренингу и на утакмицама", навео је селектор.

Селектор је рекао да је имао подршку руководства Савеза, "али не и дела јавности", али и да је подршка недостајала и играчицама које су наступале за Србију.

"Више пажње је било усмерено ка играчицама које су одбиле да играју за репрезентацију, не играју репрезентативци за селектора него за Србију. У изнуђеној ситуацији смо играли бараж за Светско првенство против Румуније. Оне су биле успешније али смо ми због претходних добрих резултата добили вајлдкарту", додао је он.

Бошковић, због чијег сукоба са четири најбоље играчице (Лекић, Дамњановић, Цвијић, Томашевић), Србија не игра у најјачем саставу, сматра да је катастрофа од Холандије (36:20) последица лошег дана.

"Следећи потез је подношење извештаја УО РСС, добра анализа, план и програм шта девојке треба у перспективи да раде да би што квалитетније репрезентовали своју земљу. Коју год одлуку донесе УО РСС, ја ћу је прихватити и спровести јер сам ја војник рукомета, Шумадинац, Србин и увек сам спреман да служим УО РСС, Скупштини РСС и држави Србији", између осталог наводи Бошковић у писму које је достављено Тањугу и Бети.

Бошковић је водећи национални тим освојио сребро на првенству света 2013, четврто место на Европском шампионату 2012, злато на Медитеранским играма 2013, али и остварио највећи неуспех - 15. место на Европском првенству 2014, без иједне победе.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 06. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару