Рукометашице поражене од Мађарске

Рукометашице Србије уписале су први пораз на Светском првенству у Данској, пошто су изгубиле у другом колу од Мађарске са 32:26.Наредни меч против Данске је у уторак од 20.45.

Женска рукометна репрезентација Србије изгубила је у Хернингу од Мађарске са 26:32 (16:18), у утакмици другог кола Групе А на Европском првенству у Данској.

Најефикаснија у српском тиму била је Катерина Крпеж са пет голова, а Дијана Радојевић, Јелена Живковић и Јована Стоиљковић постигле су по четири.

У екипи Мађарске Жужана Томори је била најефикаснија са 10 голова, а Сандра Солоши додала је седам.

Мађарска је водила током целе утакмице, имала је предност од 5:2 и 10:5 и лако је одржавала. У завршници првог полувремена екипа Саше Бошковића је пришла на два гола заостатка (16:18)

У 37. минуту Србија је пришла на гол заостатка голом Крпеж (19:20), али је њена екипа после тога направила много грешака и дозволила Мађарској да се "одлепи" на 24:20. Мађарска је у наставку успела да сачува предност и оствари другу победу на турниру.

Србија у два кола има бод, пошто је јуче одиграла нерешено са Црном Гором, 28:28.
У Групи А сутра је слободан дан, а у трећем колу, у уторак од 20.45 Србија ће играти против домаћина Данске, а Мађарска од 18.30 против Црне Горе.

"Лоше смо почели утакмицу. Покушали смо да се вратимо, имали смо шансе у другом полувремену кад смо се примакли на гол заостатка. Чини се да нисмо имали свежину, јер су се девојке много истрошиле у утакмици са Црном Гором. Имамо сутра слободан дан који ћемо искористити да се припремимо за утакмицу са Данском", рекао је селектор Србије Саша Бошковић.

Репрезентативка Србије Јелена Живковић рекла је да је лоша одбрана узрок пораза и да њена екипа мора да се окрене наредним утакмицама, пошто је циљ да прође групу.

"Мађарска је већ на почетку повела и направила разлику. Одбрана и средина су код нас биле лоше. У првом полувремену смо успеле да се вратимо и то је било добро. Али, имале смо много промашених 'зицера' и уз лошу одбрану то је довело до оваквог резултата", рекла је она.

"Имамо дан одмора и морамо да се окренемо предстојећим утакмицама. Морамо што пре да се подигнемо, одморимо и припремимо тактику за Данску. Надам се да ћемо испунити тренутни циљ, да прођемо групу", додала је Живковићева.

Резултати 2. кола А групе:
Јапан - Црна Гора 23:29
Србија - Мађарска 26:32
Данска - Тунис (20.45)
Табела: Мађарска 4 бода, Црна Гора 3, Данска 2, Србија 1, Јапан 0, Тунис 0.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 06. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару